Ελλαδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον αδερφό του στην Μάνδρα

Το κριτήριο της ηλικίας στην απόφαση

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έγκλημα στη Μάνδρα - Ελεύθερος ο 14χρονος μετά την απολογία για τη δολοφονία του αδελφού του

Ελεύθερος αφέθηκε με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος στη Μάνδρα, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.
Μετά την απολογία του στον 1ο ανακριτή στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, ο 14χρονος, λόγω ηλικίας, αφέθηκε ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται οτι ο 14χρονος είχε πάει την περασμένη Πέμπτη να συγκεντρώσει τα πρόβατα της οικογένειας στο μαντρί τους, στη δασική περιοχή Λούτσα. Μαζί του ήταν και ο 17χρονος Φώτης, ο μεγαλύτερος αδελφός του.
Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 14χρονος γύρισε στο σπίτι και είπε ότι έχασε τον αδελφό του. Σχεδόν ταυτόχρονα ένας περιπατητής εντόπισε το πτώμα του 17χρονου περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από το μαντρί. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το θύμα είχε πυροβοληθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού από μονόβολο φυσίγγι κυνηγετικού όπλου.

Στην πρώτη του -και πολύωρη- κατάθεση, ο 14χρονος είχε υποστηρίξει ότι έχασε τα ίχνη του αδελφού του. Τον έψαχνε αλλά δεν τον έβρισκε. Όμως στην δεύτερη κατάθεση, ομολόγησε πως ήταν αυτός που πυροβόλησε κατά λάθος τον 17χρονο Φώτη στη Μάνδρα, ενώ προσπαθούσαν να κυνηγήσουν ένα αγριογούρουνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο 14χρονος, όσο και ο πατέρας του αρχικά είχαν καταθέσει πως δεν διέθεταν κυνηγετικό όπλο, κάτι που στην συνέχεια αναίρεσαν.

Ο συνήγορος του 14χρονου στη Μάνδρα, Γιάννης Βέρρας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας, επέμεινε πως πρόκειται για άτυχη στιγμή και όχι για μια εσκεμμένη πράξη.