Ελλαδα

Γιατί ήχησαν σειρήνες πολέμου τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Η αιτία για τον «λάθος συναγερμό» που αναστάτωσε τους κατοίκους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λευκός Πύργος
Λευκός Πύργος © Unsplash

Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, όταν ήχησαν οι σειρήνες της πόλης εν μέσω της κακοκαιρίας Eva - Πού αποδίδεται το περιστατικό.

Μπορεί η κακοκαιρία Eva να πέρασε ανώδυνα από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τα ξημερώματα της Κυριακής συνέβη ένα περιστατικό το οποίο ανησύχησε τους κατοίκους του κέντρου της πόλης.

Περίπου στις 04.00 και ενώ η έντονη βροχόπτωση βρισκόταν σε εξέλιξη σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους, άρχισαν να ηχούν οι πολεμικές σειρήνες.

Όπως ήταν λογικό οι περισσότεροι ξύπνησαν και βγήκαν στα μπαλκόνια τους, ώστε να δουν τι συνέβη.

Όλα αυτά υπό το μένος της ισχυρής καταιγίδας, με τα κλαδιά των δέντρων να λυγίζουν από τους ισχυρούς ανέμους και έναν απόκοσμο ήχο να δυσχεραίνει τις συνθήκες.

Τα τηλέφωνα στις αρχές ξεκίνησαν να χτυπούν. Αστυνομία και Πυροσβεστική άρχισε να ερευνούν τι συνέβη.

Thestival.gr Σειρήνες πολέμου στη Θεσσαλονίκη

Ο «λάθος συναγερμός» αποδόθηκε σε βλάβη λόγω της κακοκαιρίας και μετά από λίγα λεπτά οι σειρήνες σταμάτησαν να ηχούν. Όσοι ξύπνησαν έχασαν τον ύπνο τους, όσοι ήταν έξω για το ποτό τους, είχαν μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πουν, λίγο πριν κοιμηθούν.

Από την άλλη, όσοι πίστευαν ότι ήταν ένα μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει μάλλον διαψεύστηκαν, καθώς η μοναδική επίπτωση της Eva στη Θεσσαλονίκη ήταν να προκαλέσει μια μπόρα και να ρίξει μερικά κλαδιά δέντρων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ