Ελλαδα

Κακοκαιρία «EVA»: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου

Αναμένεται μήνυμα και στην Αττική

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κακοκαιρία EVA: Θα αποσταλεί μήνυμα 112 και στην Αττική - Συστάσεις για τον περιορισμό μετακινήσεων

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε κατοίκους της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις μεσημεριανές ώρες αύριο στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις μεσημεριανές ώρες αύριο στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena ».

Το μεσημέρι του Σαββάτου ένα μέτωπο ισχυρών καταιγίδων μήκους 900 χλμ βρίσκεται στα ανοικτά του Ιονίου και προσεγγίζει γρήγορα τα Ιόνια νησιά και τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, σήμερα έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και ενδεχομένως στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας, συμπεριλαμβανομένων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.