Ελλαδα

Δολοφονία 17χρονου στη Μάνδρα: «Είχαμε διαφωνίες εντός ανθρωπίνων πλαισίων» - Τι κατέθεσε ο αδελφός του

Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών

Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάμερες και κάλυκες ερευνώνται στη Μάνδρα για να βρεθεί ο δολοφόνος του 17χρονου – Η κατάθεση του αδελφού του θύματος

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό του δράστη που δολοφόνησε τον 17χρονο Φώτη το απόγευμα της Πέμπτης, στη Μάνδρα Αττικής.

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από μέλη της οικογένειας του νεαρού κτηνοτρόφου μεταξύ των οποίων και του 14χρονου αδελφού του. Και αυτό διότι τα δύο αγόρια είχαν πάει χθες το απόγευμα στην περιοχή Λούτσα να μαζέψουν τα πρόβατα και να τα μαντρώσουν.

Τι κατέθεσε ο αδελφός του θύματος

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής ο 14χρονος, κάποια στιγμή έχασε τα ίχνη του αδερφού του. Άρχισε να τον καλεί πλην όμως δεν τον βρήκε πουθενά. Αφού έκλεισε τα πρόβατα στο μαντρί πήρε το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι, όπου ενημέρωσε τους δικούς του ανθρώπους για την εξαφάνιση του Φώτη. Πρόκειται για μία οικογένεια με 8 -πλέον- παιδιά η οποία ασχολείται κτηνοτροφία.

Στο τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έδωσε κατάθεση και ο πατέρας του 17χρονου. Υποστήριξε, όπως και ο 14χρονος γιος του, πως δεν έχουν καραμπίνα στην οικογένεια. Άρα το ενδεχόμενο να τον πυροβόλησε ο ίδιος του ο αδερφός, δεν στέκει, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 14χρονος μάλιστα επεσήμανε στους έμπειρους αξιωματικούς πως δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να πυροβολήσει τον Φώτη, παρά τις όποιες διαφωνίες είχαν μεταξύ τους, τις οποίες χαρακτήρισε «διαφωνίες εντός ανθρωπίνων πλαισίων».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Η εξέταση στη σορό του 17χρονου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, το πρωί στο νεκροτομείο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών. Όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, ο 17χρονος πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση πισόπλατα.

Στον τόπο της επίθεσης οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν κάλυκες από κυνηγετικό όπλο και τις εξετάζουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Κάλυκες από κυνηγετικό όπλο εντόπισαν οι Αρχές στον τόπο του εγκλήματος © Athens Voice
© Athens Voice

Οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών έχουν αναζητήσει και έχουν λάβει ήδη οπτικοακουστικό υλικό από τα κλειστά κυκλώματα επιχειρήσεων πού βρίσκονται περίπου σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το σημείο της δολοφονίας, σε μια απόμερη δασική περιοχή.

Το μαντρί της οικογένειας βρίσκεται, επίσης μέσα στο δάσος, περίπου δύο χιλιόμετρα από την τελευταία εγκατάσταση της βιομηχανικής Ζώνης Μάνδρας.

H κτηνοτροφική μονάδα της οικογένειας στη Μάνδρα Αττικής © Athens Voice

Δεν αποκλείεται, λένε οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες, ο δράστης να έχει καταγραφεί από κάποια κάμερα. Και αυτό διότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος που οδηγεί προς το μαντρί και το σημείο της δολοφονίας. Και αυτός περνάει μπροστά από τις βιομηχανίες της περιοχής.