Ελλαδα

Κολωνός: Νέα σύλληψη για τον βιασμό της 12χρονης - Χειροπέδες σε 55χρονο

Εκκρεμεί ένα ακόμη ένταλμα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Νέα σύλληψη για την υπόθεση - Εκτέλεση του εντάλματος για 55χρονο

Σε μία ακόμη σύλληψη προχώρησαν οι αρχές για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης από τον Κολωνό. Η εκτέλεση του τρίτου εντάλματος που έχει εκδοθεί από τη ΓΑΔΑ οδήγησε στη σύλληψη ενός 55χρονου άνδρα. Εχθές, Πέμπτη (3/11) συνελήφθησαν δύο άνδρες, ένας 35χρονος και ένας 39χρονος, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. 

Ο 55χρονος είναι ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα και αναγνωρίστηκε από την 12χρονη κατά την πρόσφατη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε για τον εφιάλτη που ζούσε. 

Εκκρεμεί ένα ακόμη ένταλμα σύλληψης που αφορά υπεύθυνο καταστήματος, ο οποίος κατά πληροφορίες βρίσκεται στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους. Τρία από τα τέσσερα πρόσωπα για τα οποία εκδόθηκαν εχθές εντάλματα σύλληψης είχαν προσέλθει αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ. Συνολικά 18 πρόσωπα έχουν προσέλθει στην Αστυνομική Διεύθυνση υποστηρίζοντας ότι είχαν επικοινωνία και μόνο με την 12χρονη μέσα από την ιστοσελίδα γνωριμιών. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των πέντε πρώτων συλληφθέντων για την υπόθεση. Μετά την απολογία τους έχουν προφυλακιστεί, ενώ στις φυλακές παραμένει και η μητέρα της ανήλικης. Πρόκειται για τους: 

  • Ο Ηλίας Μίχος που θεωρείται και ο εγκέφαλος της υπόθεσης καθώς όχι μόνο κατηγορείται ότι βίαζε αλλά φέρεται και να εξέδιδε τη 12χρονη
  • Ο Γιάννης Σοφιανίδης που επίσης κατηγορείται ότι βίαζε τη 12χρονη
  • Ο Ευθύμιος Κλωθάκης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.
  • Ο Αναστάσιος Λαζαρίδης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.
  • Ο Νικόλαος Κοντάρης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.

Κολωνός: Πατέρας 9χρονου παιδιού ο ένας εκ των δύο νέων συλληφθέντων για τον βιασμό της 12χρονης

Κατά τις πρώτες πληροφορίες για το προφίλ των συλληφθέντων της Πέμπτης, πρόκειται για άνδρες 35 και 39 ετών, των οποίων τα κινητά και οι ηλεκτρονικές συσκευές κατασχέθηκαν στα πλαίσια της έρευνας. O 35χρονος συλληφθείς από τη Δυτική Αττική είναι ένα από τα πρόσωπα που είχαν προσέλθει αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ υποστηρίζοντας ότι είχε επικοινωνία με την ανήλικη μέσω της ιστοσελίδας γνωριμιών στην οποία - όλα δείχνουν ότι- ο Ηλίας Μίχος της είχε ανοίξει προφίλ και της έκλεινε ραντεβού για σεξ έναντι αμοιβής. Κατά την έρευνα στο σπίτι του κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο κινητά και ένα τάμπλετ.

Το δεύτερο πρόσωπο που συνελήφθη είναι ένας 39χρονος από τα βόρεια προάστια, πατέρας ενός παιδιού 9 ετών, που εργάζεται στον χώρο της ιδιωτικής φύλαξης. Εκτός από το τάμπλετ και το κινητό του κατασχέθηκαν ακόμη και ένα πιστόλι των 9mm, καθώς επίσης και 40 φυσίγγια του ίδιου διαμετρήματος που κατείχε νόμιμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι τέσσερις για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης την Πέμπτη, είναι άνδρες ηλικίας 35 έως 50 ετών, «υψηλά αμειβόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι». Όταν οι τρεις από αυτούς είχαν προσέλθει στη ΓΑΔΑ υποστήριξαν ότι πέρα από διαδικτυακές συνομιλίες στην ιστοσελίδα γνωριμιών, είχαν και τηλεφωνικές επικοινωνίες σε άλλες εφαρμογές. «Κάποιοι μάλιστα παραδέχθηκαν ότι είχαν ραντεβού με κορίτσια μέσω της εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών blindchat, υποστήριξαν όμως ότι οι ερωτικές συνευρέσεις δεν έγιναν με τη 12χρονη», αναφέρει το ρεπορτάζ.