Ελλαδα

Δολοφονία Καρολάιν Κράουτς: Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα σημάδια που «πρόδωσαν» τον Αναγνωστόπουλο

Νέο ντοκιμαντέρ για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά: Το ντοκιμαντέρ, η ανάλυση της γλώσσας του σώματος και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ένα ακόμη ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε για τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. Σε αυτό, ειδικός στη γλώσσα του σώματος, αποκαλύπτει τα σημάδια που «πρόδωσαν» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Murder of Caroline Crouch: A Faking It Special» που προβλήθηκε στο Discovery +, ο ειδικός στη γλώσσα του σώματος, Δρ. Κλιφ Λάνσλεϊ αποκάλυψε τα σημάδια που πρόδιδαν την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. «Προσπάθησε να δώσει την εντύπωση της θλίψης βάζοντας μπροστά στο πρόσωπό του τα χέρια του, βάζοντας τα δάχτυλα στις μέσα γωνίες των ματιών του. Επίσης, πιέζει τόσο πολύ τα μάτια του σε μια προσπάθεια να προκαλέσει δάκρυα, επειδή θέλει να δείξει ότι είναι θλιμμένος. Αλλά βλέποντας ολόκληρο το πρόσωπό του, δεν υπάρχει καμία ένδειξη θλίψης σε αυτό», δήλωσε ο καθηγητής. 

Στις πρώτες δηλώσεις μετά την άγρια δολοφονία της Καρολάιν Κράους, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ισχυρίστηκε ότι «έλαβε αγάπη από όλο τον κόσμο» βαριανασαίνοντας σαν να είναι συντετριμμένος. Όμως, σύμφωνα με τον ειδικό στη γλώσσα του σώματος, στο πρόσωπό του δεν μπορεί να διακρίνει κανείς ούτε «δάκρυα», αλλά ούτε «καμία έκφραση θλίψης».

Ο ειδικός στη γλώσσα του σώματος ισχυρίζεται ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έλεγε ψέματα όταν ανασήκωσε μόνο τον ένα του ώμο μιλώντας στις κάμερες για να διαψεύσει έναν ισχυρισμό. Ο εμπειρογνώμονας λέει ότι δεν έχει δει ποτέ στην 30χρονη καριέρα του ένα «μικροσκοπικό, μονόπλευρο ανασήκωμα του ώμου όταν οι άνθρωποι λένε την αλήθεια». Και πρόσθεσε πως όταν βλέπεις κάποιον να κάνει τέτοιες κινήσεις, αυτό «μας δίνει ένα τεράστιο στοιχείο πως προσποιείται».