Ελλαδα

Κακοκαιρία προ των πυλών: Οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για «επικίνδυνες περιοχές»

Σε τρία στάδια η εξέλιξη των φαινομένων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία στην Ελλάδα
Ο χάρτης με τις περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Κακοκαιρία: Η πρόγνωση για τον καιρό το σαββατοκύριακο - Οι περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού αναμένεται να εκδώσει τις επόμενες ώρες η ΕΜΥ. Παρά τον καλό καιρό σήμερα και αύριο, κύμα κακοκαιρίας με έντονα χαρακτηριστικά αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα από το σαββατοκύριακο. Ήδη μετεωρολόγοι μέσα από αναρτήσεις τους προειδοποιούν για τα φαινόμενα των επόμενων ημερών. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, «αιτία γι' αυτή τη μεταβολή του καιρού είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθεί νοτιοανατολικά, θα οργανωθεί και μέσω της Ιταλίας θα χτυπήσει και τη χώρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες και η υποχώρηση προς τα κανονικά για την εποχή επίπεδα του υδραργύρου». 

Κακοκαιρία - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τα τρία στάδια εξέλιξης των φαινομένων

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Facebook, «η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής από τα βορειοδυτικά και θα εξαπλωθεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου στο σύνολο της δυτικής χώρας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί και το ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας και αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στον πρώτο χάρτη μας. Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα εξελιχθεί το ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εξαπλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας (εκτός των βορειοανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων), αλλά και του δυτικού και βόρειου - βορειοδυτικού Αιγαίου (δεύτερος χάρτης).
Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσει καιρός βορείου ρεύματος προς τα ανατολικά ηπειρωτικά ο οποίος είναι σε θέση να δώσει έντονα φαινόμενα προς τις Σποράδες, την κεντρική και κυρίως τη βόρεια Εύβοια αλλά και την ανατολική και νότια Θεσσαλία. Ταυτόχρονα καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα έχει απομακρυνθεί προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα το συνοδεύουν ισχυρές καταιγίδες στις εκεί περιοχές. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ της κακοκαιρίας και αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στον τρίτο μας χάρτη». 

Κατά τον μετεωρολόγο, «από την Τρίτη πλέον θα μπορούμε να μιλάμε για μια γενικευμένη βελτίωση του καιρού με την ελπίδα αυτό το κύμα κακοκαιρίας να μην αφήσει πίσω του καταστροφές όπως συνηθίζει στατιστικά να κάνει ο Νοέμβριος.
Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή». 

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ - ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Με τον ανοιξιάτικο καιρό να επιμένει θα κυλήσουν η σημερινή αλλά και...

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, November 3, 2022

Κακοκαιρία - Θοδωρής Κολυδάς: Οι χάρτες με τις περιοχές που θα πληγούν

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς αναφέρεται σε ανάρτησή του στο χαμηλό βαρομετρικό που δημιουργείται στη Γένοβα και παραθέτει χάρτες με τις περιοχές που θα πληγούν. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. «Στον κόλπο της Γένοβας δημιουργείται από αύριο ένα χαμηλό το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα μας επηρεάσει το Σαββατοκύριακο. Για την έγκαιρη ενημέρωση πολιτών και φορέων θα εκδοθεί σήμερα το μεσημέρι έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ».

Καλημέρα σε όλους . Στον κόλπο της Γένοβας δημιουργείται από αύριο ένα χαμηλό το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα...

Posted by Theodoros Kolydas on Wednesday, November 2, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ