Ελλαδα

Πόσο ακριβώς έμεινε ανοιχτό το Skipper’s - Το μήνυμα του αποχαιρετισμού

Έκλεισε, χθες, Κυριακή ο κύκλος για το θρυλικό yacht ‘n roll μπαρ του Αλίμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Skipper's Yacht 'n Roll Bar»:  Tο εμβληματικό καφέ - μπαρ της Μαρίνας Αλίμου έκλεισε οριστικά - Ο αποχαιρετισμός και οι αναμνήσεις όσων το έζησαν.
Έκλεισε μετά από 35 χρόνια το «Skipper's Yacht 'n Roll Bar»: Το έργο του σκιτσογράφου Ηλία Μακρή που κόσμησε το μπαρ και η εικονογράφησή του για το τέλος εποχής © Facebook / Skipper's Yacht 'n Roll Bar

«Skipper's Yacht 'n Roll Bar»: Tο εμβληματικό καφέ - μπαρ της Μαρίνας Αλίμου έκλεισε οριστικά - Ο αποχαιρετισμός και οι αναμνήσεις όσων το έζησαν.

Ένας κύκλος 35 ετών έκλεισε την Κυριακή (30/10) για την περιοχή του Αλίμου, καθώς το θρυλικό μπαρ – καφέ Skipper’s σέρβιρε για τελευταία φορά τους θαμώνες του έπειτα από 35 χρόνια, ένα μήνα και 26 ημέρες συνεχούς λειτουργίας.

Από τα εγκαίνιά του, στις 4 Σεπτεμβρίου 1987 μέχρι και χθες, το «Skipper's Yacht 'n Roll Bar» υπήρξε σημείο αναφοράς στην περιοχή της Μαρίνας Αλίμου επί χρόνια, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το πρόγραμμά του έκλεινε κάθε βράδυ με το «Χαμόγελο της Τζοκόντα», του Μάνου Χατζιδάκι.

Ως λόγος του τερματισμού λειτουργίας προβλήθηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια ανάπλασης της Νέας Μαρίνας Αλίμου. 

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, αλλά και με τις δημιουργίες του γνωστού σκιτσογράφου της «Καθημερινής» Ηλία Μακρή, που φιλοτέχνησε τη διακόσμηση του μπαρ, ενώ έφτιαξε και μια ειδική εικονογράφηση για το «αντίο» του Skipper’s, η διεύθυνση της επιχείρησης αποχαιρέτησε το κοινό της.

Σκίτσο που ...τα λέει όλα!!! Eίναι η ματιά του ζωγράφου φίλου μας Ηλία Μακρή, σκιτσογράφου της εφημερίδας "Καθημερινή"...

Posted by Skipper's Yacht 'n Roll Bar on Friday, October 28, 2022

Η είδηση σκόρπισε θλίψη στους θαμώνες του διαχρονικού καφέ – μπαρ, οι οποίοι μοιράστηκαν στα social media σκέψεις και αναμνήσεις με αφορμή το τελευταίο «ταξίδι» του Skipper’s.  

«Πότε δεν έγινε αυτό που λέμε κοσμικό», έγραψε κάποιος. «Κράτησε το παλιό το στυλ. Θυμάμαι ένα μεσημέρι το μαγαζί πήχτρα και έρχεται μια παρέα από αυτές που λέμε κοσμικές, μοντέλα κλπ. Το προσωπικό δεν έψαξε να βρει τρόπο να τους χωρέσει. Περίμεναν όρθιοι να αδειάσει τραπέζι και στο τέλος έφυγαν».

Μια άλλη ανάρτηση στο Twitter ανέφερε: «Το Skipper's το έζησα σε όλες του τις φάσεις. Στην αρχή ένα υποτυπώδες μπαρ με δύο ψηλά στρογγυλά τραπέζια όπου ακουμπούσαμε και πίναμε την μπύρα μας ακούγοντας κλασική ροκ και στην συνέχεια μεγάλωσε και έγινε ένα σημείο που μπορούσες να πας από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Τον δικό του «αποχαιρετισμό στα όπλα» κατέθεσε με ανάρτηση στο Facebook και ο επικεφαλής της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ