Ελλαδα

Βίντεο από drone δείχνει την καταστροφή που προκάλεσε η κατολίσθηση στην Κρήτη

Πού μπορεί να οφείλεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίντεο από drone δείχνει την καταστροφή που προκάλεσε η κατολίσθηση στην κρήτη
Εικόνα από drone μετά την αποκόλληση βράχου στην Κρήτη © YouTube

Αποκόλληση βράχου στην Κρήτη: Βίντεο από drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής

Βίντεο από drone δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στην Αγία Φωτιά μετά την κατολίσθηση του βράχου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 45χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πυροσβέστες, 3η ΕΜΑΚ, αστυνομικοί και εθελοντές μαζί με τον 51χρονο σύζυγο και το 10χρονο παιδί έψαχναν εναγωνίως την 45χρονη γυναίκα.

Το δωμάτιο είχε γίνει ένα ερείπιο και παντού υπήρχαν μπάζα. Πέντε ώρες περίπου μετά βρήκαν την άτυχη 45χρονη η οποία βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι και είχε καλυφθεί με μπάζα. Μάλιστα, μαρτυρίες των διασωστών αναφέρουν πως η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη σε εμβρυακή στάση ενώ ήδη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται τόσο ο σύζυγος όσο και ο γιος της αδικοχαμένης γυναίκας. Τις τελευταίες ημέρες και οι τρεις τους απολάμβαναν τις διακοπές τους στην Αγιά Φωτιά ενώ χθες ήταν το τελευταίο βράδυ καθώς σήμερα θα αναχωρούσαν για την πατρίδα τους.

ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ 30/10/2022 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ DRONE VIDEO

Κρήτη - Πού μπορεί να οφείλεται η αποκόλληση του βράχου;

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για το περιστατικό.

Όπως δήλωσε ο κ. Λέκκας, ο οποίος χθες βράδυ επέστρεψε από την Κρήτη, «το φαινόμενο ουσιαστικά οφείλεται στις μεγάλες μορφολογικές κλίσεις, στην αστάθεια μεγάλων βραχωδών όγκων που ήταν στο κορυφαίο τμήμα του πρανούς. Και βεβαίως έχουμε την υποψία ότι το φαινόμενο αυτό επιταχύνθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που είχαμε πριν 15 μέρες σε όλη την Κρήτη. Ουσιαστικά οι τρεις αυτοί παράγοντες υπάρχουν, οι οποίοι συνθέτουν ένα σκηνικό υψηλού κινδύνου και βεβαίως εκείνο το οποίο θα πρέπει να επισημάνουμε για μία ακόμα φορά, είναι ότι δεν θα πρέπει να δομούμε, να χτίζουμε κτίρια ή κατασκευές και υποδομές όταν οι συνθήκες αυτές είναι παρόμοιες.

Θα πρέπει να επισημάνουμε για μία φορά ακόμα τον κίνδυνο ότι πρέπει να υπάρξει ένας χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός και ιδιαίτερα όταν αφορά τουριστικά καταλύματα, τα οποία έχουμε ιδιαίτερη σημασία για την εθνική οικονομία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ