Ελλαδα

Καιρός: Το «ασυνήθιστο ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» που ανεβάζει τον υδράργυρο

Τι ανέφερε ο Αρναούτογλου - Πότε πέφτει η θερμοκρασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάκης Αρναούτογλου
Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από τον Σάκη Αρναούτογλου © Facebook / Sakis Arnaoutoglou

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασία και οι ψυχρές αέριες μάζες στην Ευρώπη - Πτώση του υδράργυρου

Ο Σάκης Αρναούτογλου μάς ενημερώνει μέσα από ανάρτησή του στο Facebook για «ασυνήθιστο ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα», που ανεβάζει τον υδράργυρο σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.  

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, το σκηνικό ζέστης φτάνει προς το τέλος του, καθώς «θα έχουμε μια αλλαγή στην κυκλοφορία από πλευράς αερίων μαζών προς τα τέλη του Οκτώβρη. Από την 28η Οκτωβρίου θα έχουμε κατεβασιές σχετικά ψυχρού αέρα, φυσιολογικού για την εποχή και αυτές θα διατηρήσουν τον υδράργυρο σε φυσιολογικά επίπεδα». Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στην Ευρώπη από τις 7-8 Νοεμβρίου και έπειτα. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Ασυνήθιστο για την εποχή «Ατμοσφαιρικό Μποτιλιάρισμα» ή αλλιώς «κόλλημα» του καιρού (ένα Aέρινο τείχος -ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑΣ- πάνω απο την κεντρική και νότια Ευρώπη -βλ χάρτη) με εκτεταμένο σχηματισμό “Θόλου Ζέστης” σε αρκετές περιοχές της, έχει παγιδέψει πολύ θερμές βορειοαφρικανικές αέριες μάζες (κιτρινοπορτοκαλί αποχρώσεις) - ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά για την περίοδο επίπεδα- διατηρώντας τες εγκλωβισμένες πάνω από την ευρύτερη γεωγραφική μας ζώνη, ενώ παράλληλα κρατά πολύ μακριά τις αξιόλογες - απαραίτητες πλέον βροχές από την περιοχή μας! Θα διατηρηθεί και πόσο αυτή η κατάσταση?

Ασυνήθιστο για την εποχή “Ατμοσφαιρικό Μποτιλιάρισμα” ή αλλιώς «κόλλημα» του καιρού (ένα Aέρινο τείχος -ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑΣ-...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Wednesday, October 26, 2022

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 25/10/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ