Ελλαδα

Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου ανέλαβε την 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγό της

Η αντίδραση της και η συζήτηση με τον Απόστολο Λύτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Απόστολος Λύτρας με την Ιωάννα Παλιοσπύρου
Ο Απόστολος Λύτρας με την Ιωάννα Παλιοσπύρου στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι © EUROKINISS/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η επικοινωνία με τον Απόστολο Λύτρα για τη νέα επίθεση με καυστικό υγρό και η υπεράσπιση της δράστιδας

Ο Απόστολος Λύτρας υπήρξε συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, που δέχθηκε τον Μάιο του 2020 έξω από την εργασία της στην Καλλιθέα από την Έφη Κακαράντζουλα. Όπως έγινε γνωστό, ο γνωστός δικηγόρος εκπροσωπεί πλέον και την 38χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο πρώην σύζυγό της στην Κρήτη

Στην εκπομπή «Super Κατερίνα», η Ιωάννα Παλιοσπύρου σχολίασε την απόφαση του συνηγόρου της να εκπροσωπήσει αυτή τη φορά τη δράστιδα μιας ανάλογης επίθεσης και όπως αποκάλυψε, πριν λάβει την τελική του απόφαση, ο Απόστολος Λύτρας συζήτησε μαζί της. «Ήμουν ενήμερη ότι θα αναλάβει ο κύριος Λύτρας την υπεράσπιση της 38χρονης, το είχαμε συζητήσει. Μου τηλεφώνησε ο ίδιος και μου είπε υπάρχει αυτό στο μυαλό μου και θέλω να το συζητήσουμε και το συζητήσαμε. Ο Απόστολος Λύτρας είναι δικηγόρος και όλοι οι δικηγόροι στην πορεία της καριέρας τους βρίσκονται σε θέση υπεράσπισης του θύτη ή του θύματος», ανέφερε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου και πρόσθεσε: «Έχει συμβεί και με άλλους δικηγόρους από περιπτώσεις που αναλαμβάνουν ανθρώπους που κατηγορούνται ότι σκότωσαν τα ίδια τους τα παιδιά αλλά και από την άλλη να υποστηρίζουν τους γονείς που χάσανε τα παιδιά τους. Ο κάθε δικηγόρος οφείλει να κάνει τη δουλειά του».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν δίστασε να στείλει το δικό της μήνυμα για τέτοιου είδους επιθέσεις: «Το σίγουρο είναι πως επιθέσεις με βιτριόλι και καυστικό υγρό συνιστά απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Ιωάννα Παλιοσπύρου για υπόθεση Κρήτης: Ο δικηγόρος μου, με ενημέρωσε πριν αναλάβει την 38χρονη

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Η υπερασπιστική γραμμή της 38χρονης κατηγορούμενης

Η 38χρονη πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το ερχόμενο Σάββατο (29/10). Η κατηγορία που βαραίνει την 38χρονη είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η 38χρονη μετά από τέσσερις μέρες που κανείς δεν γνώριζε που βρισκόταν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρχές αργά το απόγευμα της Τρίτης συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της.

Ο Μανώλης Δρακωνάκης ένας εκ των δύο συνηγόρων της 38χρονης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προθεσμία που δόθηκε στην πελάτισσα του για να απολογηθεί. Την υπόθεση έχει αναλάβει από κοινού με τον Απόστολο Λύτρα. Παράλληλα ο. Δρακωνάκης αναφέρθηκε και στον χαρακτήρα της 38χρονης. «Σήμερα μεταβήκαμε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή πήραμε την προθεσμία με βάση τον νόμο και θα απολογηθούμε το Σάββατο. Η εντολέας μου είναι ακόμα σε σοκ. Είναι μια απλή γυναίκα η οποία παρουσιάζεται πολύ σκληρή ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι μια γυναίκα με ευαισθησίες. Το θέμα δεν είναι πολλές φορές τι προκαλούμε στους άλλους αλλά τι μας οδηγεί, με τι τρόπο το προκαλούμε και με τι αποτέλεσμα. Πάντως δεν είχε σκοπό ούτε να σκοτώσει ούτε να βλάψει. Είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να το πράξει αυτό. Υπήρξε βία και την ώθησε να προβεί σε αυτό. Παράλληλα σενάρια αποτελούν οι ισχυρισμοί ότι υπήρχαν συνεργοί που την βοήθησαν. Υπάρχουν στοιχεία που θα αποδείξουν ότι η 38χρονη είχε δεχτεί κακοποίηση και θα τα προσκομίσει. Η πελάτισσα μου πάντως φοβάται».

Ο δικηγόρος της 38χρονος υποστήριξε στο Flashnews.gr ότι «Δεν είχε προσχεδιάσει κάτι. Έφυγε με ένα ταξί, δεν την βοήθησε κάποιος. Το υγρό ήταν ελάχιστη ποσότητα. Αν ήθελε να κάνει κακό είχε την ευκαιρία να το κάνει στις προηγούμενες συναντήσεις. Την προκάλεσε και την προκαλούσε αυτός και ορισμένα μέλη της οικογένειας του. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που θα προσκομιστούν. Καθυστέρησε να παραδοθεί, διότι φοβόταν. Τελούσε και συνεχίζεται να τελεί υπό καθεστώς έντονου σοκ. Ήθελε να συνεννοηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης από Ηράκλειο και Αθήνα».

Μανώλης Δρακωνάκης συνήγορος 38χρονης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY