Ελλαδα

Πυροβολισμοί στο σπίτι του 28χρονου που παρέσυρε τη 15χρονη στην Ημαθία

Ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται για να συλληφθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ημαθία: Πυροβολισμοί στο σπίτι του 28χρονου που παρέσυρε και σκότωσε την 15χρονη
Το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος στην Ημαθία © makthes.gr

Ημαθία: Πυροβολισμοί στο σπίτι του 28χρονου που παρέσυρε και σκότωσε την 15χρονη

Πυροβολισμοί στο σπίτι του 28χρονου που ταυτοποιήθηκε για το θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη στην Ημαθία. Ειδικότερα, άγνωστοι πυροβόλησαν κατά του σπιτιού του 28χρονου που ταυτοποιήθηκε για τη φονική παράσυρση της 15χρονης και τον σοβαρό τραυματισμό της 11χρονης αδελφής της και της μητέρας των δύο ανήλικων, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στον οικισμό της Παλαιόχωρας, στην Ημαθία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα στον παραπάνω οικισμό, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές στον τοίχο της κατοικίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι ήταν άδειο, ενώ οι δράστες φαίνεται πως επέβαιναν σε δύο οχήματα και πιθανότατα να πυροβόλησαν με κυνηγετικές καραμπίνες. Πάντως, αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δεν εντόπισαν κάλυκες. Η υπόθεση ερευνάται από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Για το θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 28χρονου ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς δεν εντοπίστηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες κατά συρροή εξ αμελείας, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου.

Τροχαίο στην Ημαθία με νεκρό 15χρονο κορίτσι | Ανοιχτή επικοινωνία 24/10/2022 | OPEN TV

Ημαθία - Το τροχαίο δυστύχημα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός του μαύρου ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την 15χρονη έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Αυτό φαίνεται και από τις πληροφορίες που θέλουν την άτυχη 15χρονη να εκσφενδονίζεται 50 μέτρα μακριά από τη μητέρα της όταν έπεσε επάνω τους το αυτοκίνητο με οδηγό τον 28χρονος.

Όταν, μάλιστα, στο σημείο έφτασαν κάτοικοι της περιοχής ήταν η μητέρα της 15χρονης που ενημέρωσε ότι ήταν μαζί της και η κόρη της και έτσι εντοπίστηκε το άψυχο κορμί του παιδιού.

Ο θείος των παιδιών κατήγγειλε στο protothema.gr ότι ο οδηγός του ΙΧ έτρεχε με 180 χλμ/ώρα και οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. «Έτρεχε πολύ ο οδηγός. Πήγαινε με 180 χιλιόμετρα μέσα στο χωριό και δεν πρόλαβε ούτε να τους δει. Τα κορίτσια και η μάνα ήταν σε δρόμο κυκλοφορίας μέσα στο χωριό αλλά αυτός ήταν μάλλον πιωμένος, όπως άκουσα», είπε ο κ. Μαυρίδης ενώ τόνισε πως ο συγκεκριμένος κινείται συχνά με τέτοιες ταχύτητες μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

«Αυτός έχει ένα γρήγορο, ακριβό αμάξι και συνηθίζει να τρέχει μέσα στο χωριό. Έβαζε και κόντρες με το αμάξι, τον ξέρουμε ότι τρέχει», επισήμανε ο ίδιος.

Παράλληλα, περιέγραψε το σημείο της σύγκρουσης όπου έχασε τη ζωή της η ανιψιά του. «Είναι ένα σημείο που περπατάνε οι πεζοί. Όταν πέρασα με το αμάξι είδα τη μικρή που είχε ένα πολύ δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Από όσο ξέρω γύριζαν με τα πόδια από μια διπλανή γειτονιά».

Στην ίδια ώρα σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 12χρονου κοριτσιού, που νοσηλεύεται από το βράδυ της Παρασκευής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από τροχαίο δυστύχημα στην Παλαιόχωρα Ημαθίας, κατά το οποίο η 15χρονη αδερφή της έχασε τη ζωή της και η μητέρα τους τραυματίστηκε σοβαρά. Το παιδί νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική, υπό την επίβλεψη παιδοχειρουργών και ορθοπεδικών, με κατάγματα στα κάτω άκρα του, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, όπως γνωστοποίησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του νοσοκομείου, οι οποίες παράλληλα διέψευσαν ότι το κορίτσι είχε διασωληνωθεί.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Βέροιας νοσηλεύεται η 37χρονη μητέρα των δύο κοριτσιών.

Σημειώνεται ότι η κηδεία της άτυχης δεκαπεντάχρονης έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Παλαιόχωρας.

Υπενθυμίζεται πως αυτοκίνητο παρέσυρε τη μητέρα και τα δύο παιδιά στον κεντρικό δρόμο της Παλαιόχωρας Ημαθίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ