Ζακ Κωστόπουλος: «Αθώωση» των αστυνομικών αποφάσισε το Πειθαρχικό της ΕΛ.ΑΣ.
Tι ανέφερε η ΕΔΕ
Ζακ Κωστόπουλος: Αθώοι οι αστυνομικοί σύμφωνα με το Πειθαρχικό της ΕΛΑΣ
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την «πλήρη αθώωση» των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για το δεύτερο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.
Να σημειωθεί πως το πόρισμα της ΕΔΕ για τους αστυνομικούς έκανε λόγο για «άσκοπη βία» απέναντι σ' έναν άνθρωπο ακίνδυνο. Ωστόσο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε ότι οι αστυνομικοί είναι αθώοι.
Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής κάνει λόγο για «δικαίωση των ιδίων των συναδέλφων και των οικογενειών τους που επί μακρό χρονικό διάστημα διαχειρίστηκαν υπομονετικά κάθε ταλαιπωρία, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις βίωσαν ακόμη και τον δημόσιο διασυρμό».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Ο επίλογος μιας τεράστιας υπόθεσης, σε σχέση με μεγάλο αριθμό εμπλεκομένων Συναδέλφων και του ΣΕΦΕΑΑ που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την Ηθική και οικονομική στήριξη τους πιστεύοντας στην αθωότητά τους , αναφορικά με το θάνατο του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, γράφτηκε σήμερα και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από μια αναλυτική πειθαρχική διαδικασία, που αποφάσισε την πλήρη Αθώωση τους (δεν επιβλήθηκε καμία ποινή).
Το γεγονός αποτελεί δικαίωση των ιδίων των Συναδέλφων και των οικογενειών τους που επί μακρό χρονικό διάστημα διαχειρίστηκαν υπομονετικά κάθε ταλαιπωρία, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις βίωσαν ακόμη και τον δημόσιο διασυρμό, αποτελεί δικαίωση για την κοινωνία που στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία αλλά και το Σωματείο μας , που διαχρονικά στέκεται στο πλευρό όλων των συναδέλφων που τιμούν την στολή τους και το Σώμα, αποτελεί όμως και δικαίωση μιας γυναίκας δικηγόρου, της κυρίας Βαρελά, που πίστεψε και πάλεψε πραγματικά για την αθωότητά τους !
Διαβεβαιώνουμε, ότι το ΣΕΦΕΑΑ αψηφώντας κάθε κομματική ή συντεχνιακή "επιθετική” θα τηρήσει την παράδοση του να στηρίζει έντιμους υπερασπιστές της Τάξης και της κοινωνικής ειρήνης !
Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις αστυνομικοί που κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου λίγο πριν εκπνεύσει, κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.