Ελλαδα

Καλάθι του νοικοκυριού: Στις 2 Νοεμβρίου οι επίσημες ανακοινώσεις

Τα προϊόντα θα ανανεώνονται κάθε εβδομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το καλάθι του νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει προϊόντα σε μειωμένες τιμές
Το καλάθι του νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει προϊόντα σε μειωμένες τιμές © Unsplash (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Καλάθι του νοικοκυριού - Στις 2 Νοεμβρίου η ανακοίνωση για τα τελικά προϊόντα - Κάθε Τετάρτη η ανανέωση

Το καλάθι του νοικοκυριού θα ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση στις 2 Νοεμβρίου. Θα διατηρείται για 7 ημέρες και θα αλλάζει κάθε Τετάρτη.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Σε δηλώσεις του σήμερα Σάββατο (22/10) το πρωί στο Open υπογράμμισε ότι το υπουργειο δέχεται, εκτός από την υποχρεωτική εφαρμογή του καλαθιού για τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, να συμμετάσχουν και μικρότερες αλυσίδες.

«Δεχόμαστε να υπάρχει ξεχωριστό καλάθι από οποιαδήποτε άλλη μικρή αλυσίδα αλλά αν το κάνει απλώς θα πρέπει να το τηρήσει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας» σχολίασε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα έχει προλάβει η Επιτροπή να γνωμοδοτήσει τις επόμενες επτά ημέρες, καθώς, όπως είπε, η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει περιορισμός εάν τα προϊόντα που θα βάλει κάθε επιχείρηση στο καλάθι θα είναι επώνυμα ή ιδιωτικής ετικέτας, καθώς «σκοπός είναι να υπάρξει συγκράτηση και μειωμένες τιμές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ