Ελλαδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για διαρροή της δικογραφίας

Στο επίκεντρο δικηγόροι που εμπλέκονται στην υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για διαρροή της δικογραφίας της 12χρονης από τον Κολωνό
Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για διαρροή της δικογραφίας της 12χρονης από τον Κολωνό © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Βιασμός 12χρονης - Κολωνός: Παρέμβαση των πειθαρχικών οργάνων του ΔΣΑ για την υπόθεση της ανήλικης

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας διέταξε πειθαρχική έρευνα όσον αφορά στη διαρροή της δικογραφίας για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ

«Με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης στον Κολωνό, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ