Ελλαδα

Έδειξε στους αστυνομικούς το ψηφιακό δίπλωμα αλλά του έκοψαν κλήση

Δεν έπεισε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. η εφαρμογή wallet του gov.gr

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντιμέτωπος με την άγνοια των αστυνομικών βρέθηκε ένας πολίτης - Δεν δέχτηκαν το ψηφιακό δίπλωμα του gov.gr και του έκοψαν κλήση.
Έκοψαν κλήση σε οδηγό που χρησιμοποίησε ψηφιακό δίπλωμα μέσω της πλατφόρμας του gov.gr © Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος

Αντιμέτωπος με την άγνοια των αστυνομικών βρέθηκε ένας πολίτης - Δεν δέχτηκαν το ψηφιακό δίπλωμα του gov.gr και του έκοψαν κλήση

Ένα περίεργο περιστατικό γραφειοκρατικής δυσλειτουργίας διαδραματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου. Αστυνομικοί ζήτησαν από οδηγό οχήματος το δίπλωμά του, ο οποίος με τη σειρά του έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και τους έδειξε το ψηφιακό αντίγραφο που εξέδωσε μέσω της πλατφόρμας gov.gr.

Σύμφωνα με την καταγγελία του οδηγού στο insomnia.gr, όταν έδειξε στους αστυνομικούς το ψηφιακό δίπλωμα, αυτοί του απάντησαν πως θα πρέπει να έχει μαζί του και το έντυπο, προειδοποιώντας τον πως θα του κόψουν κλήση.

Στη συνέχεια ο πολίτης κάλεσε στα κεντρικά της Ελληνικής Αστυνομίας για να επιβεβαιώσει στα όργανα επιβολής του νόμου ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να του βεβαιώσουν πρόστιμο, όμως μέχρι να ολοκληρωθεί η επικοινωνία, οι αστυνομικοί του είχαν ήδη «κόψει» την κλήση.

Όπως αναφέρει ο οδηγός, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση επειδή η κλήση στα κεντρικά «πλήγωσε τον εγωισμό τους». Η καταγγελία του ολοκληρώθηκε γνωστοποιώντας ότι την επόμενη ημέρα θα πήγαινε στο τμήμα για να τη σβήσει.

H δυσαρέσκεια του πολίτη καταγράφεται σε ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στα social media:

Αντιμέτωπος με την άγνοια των αστυνομικών βρέθηκε ένας πολίτης - Δεν δέχτηκαν το ψηφιακό δίπλωμα του gov.gr και του έκοψαν κλήση.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα gov.gr wallet τέθηκε σε λειτουργία από το περασμένο καλοκαίρι για όλους τους πολίτες, ώστε πλέον ο καθένας μπορεί να «κατεβάσει» στην εφαρμογή την ψηφιακή αστυνομική του ταυτότητα και το ψηφιακό του δίπλωμα οδήγησης.

Τα ψηφιακά αντίγραφα του δελτίου ταυτότητας και της άδειας οδήγησης, τα οποία αποτελούν κύριο κομμάτι της εφαρμογής gov.gr wallet, είναι ψηφιακά έγγραφα πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ