Ελλαδα

Κούγιας για καταγγελία βιασμού 19χρονης στο Α.Τ. Ομονοίας: «Η κοπέλα ικανοποίησε μία φαντασίωσή της»

«Οι αστυνομικοί δεν θα απομακρυνθούν από την ΕΛ.ΑΣ.»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Κούγιας
Αλέξης Κούγιας © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Βιασμός 19χρονης από αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας: Οι δηλώσεις Αλέξη Κούγια για τη δικογραφία και το μέλλον των ενστόλων στο Σώμα

«Δεν αποδείχθηκε βιασμός» υποστηρίζει ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος ενός εκ των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Ο ποινικολόγος δήλωσε ότι «η κοπέλα ικανοποίησε μία φαντασίωσή της».

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», τη στιγμή που οι δύο αστυνομικοί έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρου, ενώ αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται. «Έμεινε η εντύπωση συνολικά ότι έγινε κάτι στο αστυνομικό τμήμα μέσα. Υπάρχει μεν αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό εδρεύει στον 2ο και 3ο όροφο. Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος στο παρελθόν ήταν αστυνομικό τμήμα, πλέον δεν είναι και έχουν μείνει κάποια υπόλοιπα εγκαταστάσεων, όπου στο ισόγειο ήταν τα αποδυτήρια. Μία νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ότι στο αστυνομικό τμήμα -ενώ δεν είναι αληθές- έγινε μία πράξη βιασμού. Όταν διάβασα τη δικογραφία, που μου την έφεραν συγγενείς του αστυνομικού, διαπίστωσα ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Μία κοπέλα πράγματι, στις 10 τη νύχτα, ήταν με τη φίλη της στην περιοχή του Θησείου. Μαζί με τη φίλη της πλησίασαν τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και άρχισαν να τους φλερτάρουν». 

Επιπλέον, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως στη συνέχεια η μία κοπέλα έφυγε και η άλλη συνέχισε το φλερτ με τους αστυνομικούς, ενώ αντάλλαξαν και στοιχεία επικοινωνίας. «Τελικώς, οι δύο αστυνομικοί αποχώρησαν για να επιστρέψουν στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Ενώ έφυγαν, μετά από μιάμιση ώρα η κοπέλα πήγε μόνη της, με δική της πρωτοβουλία και τους είπε ότι βρίσκεται έξω από τις εγκαταστάσεις του αστυνομικού τμήματος, σε μία καφετέρια. Μιλούσαν μαζί και σε κάποια στιγμή τους ζήτησε να την ξεναγήσουν στο ΑΤ. Αυτά προκύπτουν μέσα από επικοινωνίες μέσω Facebook και από κάμερες ασφαλείας».

Ο ποινικολόγος υποστήριξε ακόμη ότι οι αστυνομικοί και η 19χρονη συνευρέθηκαν. «Η κοπέλα ικανοποίησε μία φαντασίωσή της. Δεν βρέθηκε ούτε ένας μώλωπας». Ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε ότι οι ένστολοι δεν θα απομακρυνθούν από το Σώμα.

Βιασμός 19χρονης στο Α.Τ. Ομονοίας: Έρευνα με εντολή Θεοδωρικάκου

Έρευνα έχει ξεκινήσει με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, για την καταγγελία 19χρονης περί σεξουαλικής κακοποίησής της από δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημειώνει ότι έχει ζητήσει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι αν αληθεύουν οι καταγγελίες θα προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες. «Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους», σημειώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην ανάρτησή του.

Οι αναρτήσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου για την καταγγελία της 19χρονης

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ