Ελλαδα

Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς για τον βιασμό 19χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας

Έρευνα για την υπόθεση με εντολή Θεοδωρικάκου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. © EUROKINISSI

Καταγγελία περί βιασμού 19χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας: Η σύλληψη δύο αστυνομικών και η παρέμβαση Τάκη Θεοδωρικάκου

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν μετά την καταγγελία 19χρονης για βιασμό της μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Η 19χρονη έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή, που αναμένεται να διαβιβάσει την έκθεσή του στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Κατά άλλες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής έχει εντοπίσει ίχνη βιασμού. Η 19χρονη υποστηρίζει ότι μετέβη μαζί με τους αστυνομικούς στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα και ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από δύο άνδρες.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί αρνούνται κάθε κατηγορία και να υποστηρίζουν πως ότι έγινε ήταν με έναν εξ’ αυτών, στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του και μετά τη λήξη της βάρδιας. Επιπλέον, οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι η 19χρονη ήταν εκείνη που τους προσέγγισε στο Θησείο που εκτελούσαν υπηρεσία και άρχισε να τους μιλάει, κλείνοντας ραντεβού με έναν άνδρα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά το σχόλασμα του.

19χρονη καταγγέλλει ότι την βίασαν 2 αστυνομικοί στο τμήμα της Ομονοίας

Έρευνα για την καταγγελία περί βιασμού 19χρονης στο Α.Τ. Ομονοίας με εντολή Θεοδωρικάκου

Έρευνα έχει ξεκινήσει με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, για την καταγγελία 19χρονης περί σεξουαλικής κακοποίησής της από δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημειώνει ότι έχει ζητήσει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι αν αληθεύουν οι καταγγελίες θα προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες. «Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους», σημειώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην ανάρτησή του.

Οι αναρτήσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου για την καταγγελία της 19χρονης

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ