Ελλαδα

Βόλος: Τον μαχαίρωσε στο πρόσωπο για τα αποτσίγαρα στην αυλή

Ο καβγάς και η δικαστική απόφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποτσίγαρα στο πίσω μέρος αυλής σπιτιού
Αποτσίγαρα στο πίσω μέρος αυλής σπιτιού (ΦΩΤΟΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Μαχαίρωμα στον Βόλο για τα αποτσίγαρα στην αυλή - Ένοχος ο 41χρονος δράστης - Η δικαστική απόφαση και η ποινή  

Καταδίκη 4 ετών και 10 μηνών επιβλήθηκε σε έναν 41χρονο από την Αγιά στον Βόλο, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι στον γείτονά του. Ο δράστης κατάφερε χτύπημα στο πρόσωπο του θύματος.

Όλα έγιναν στις 22 Απριλίου 2021. Ο κατηγορούμενος εκνευρίστηκε γιατί έβρισκε άδεια πακέτα τσιγάρων και αποτσίγαρα στην αυλή του.

Δεν σταματούσε να κατηγορεί τους γείτονες ότι είχαν μετατρέψει την αυλή του σε «σκουπιδοτενεκέ», όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο gegonota.news.

Επίθεση με μαχαίρι στον Βόλο για τα αποτσίγαρα στην αυλή - Το χρονικό

Κάποια στιγμή πήγε στο σπίτι του 60χρονου γείτονά του και τον απείλησε, προειδοποιώντας τον ότι θα τον «καθαρίσει». Στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε και τον άφησε αιμόφυρτο στο έδαφος.

Λίγη ώρα αργότερα στο σπίτι έφτασε ο 33χρονος γιος του άνδρα που είχε χτυπήσει ο κατηγορούμενος. Μόλις είδε τον πατέρα του να αιμορραγεί, πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από τον 41χρονο.

Ο κατηγορούμενος τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει, του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο 33χρονος δεν έχασε την ψυχραιμία του. Αφόπλισε και ακινητοποίησε τον δράστη. Αστυνομικοί που έφθασαν επί τόπου, συνέλαβαν τον 41χρονο.

Η δικαστική απόφαση για το μαχαίρωμα στον Βόλο

Ο 41χρονος κάθισε τη Δευτέρα (17/10) στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για απλή σωματική βλάβη, για οπλοφορία και οπλοχρησία, όπως και για παράνομη απειλή βίας.

Τελικά, το δικαστήριο μετέτρεψε τη βασική κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Δεν του αναγνωρίστηκε παράλληλα κανένα από τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης και απαγορεύτηκε να πλησιάζει τον 60χρονο και τον 33χρονο γιό του σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων.

Ο δράστης στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ουδέποτε απείλησε πατέρα και γιο. Ανέφερε, μάλιστα, πως δέχθηκε απειλές από τους γείτονές του με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αμυνθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ