Ελλαδα

O γιος το νέο πρόσωπο στην τραγωδία του Κολωνού - «Μαμά, όχι, όχι, σε παρακαλώ»

Οι λυγμοί για την προφυλάκιση της μητέρας του - Η κατάθεση της ανήλικης κόρης

Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Βιασμός της 12χρονης στον Κολωνό - Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη της μητέρας - Οι συνευρέσεις και οι πληρωμές μέσα από την κατάθεση του κοριτσιού - Το ξέσπασμα του γιου της 37χρονης

Τραγική φιγούρα στη χθεσινή ημέρα ο μεγαλύτερος γιος της 37χρονης μητέρας από τα Σεπόλια, την ώρα που η τελευταία προφυλακιζόταν.

Η 37χρονη κατηγορείται για μαστροπεία στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης και καθώς οι αστυνομικοί την συνόδευαν στο αυτοκίνητο για να μεταβεί στη ΓΑΔΑ, ο 17χρονος έτρεξε προς το μέρος της και της φώναξε με λυγμούς «μαμά, όχι, όχι, σε παρακαλώ», πέφτοντας στο έδαφος.

Πλέον τα έξι ανήλικα αδέλφια της οικογένειας έχουν βρει καταφύγιο στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου μιλούν με ψυχολόγους, ενώ όπως επισήμανε η γιαγιά της 12χρονης τα δυο μεγαλύτερα, κλαίνε συνεχώς.

Να σημειωθεί πως πριν την απολογία της μητέρας κατέθεσαν ως μάρτυρες η θεία του κοριτσιού (αδελφή του πατέρα) και η μεγάλη κόρη της οικογένειας. Σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, η μητέρα της 12χρονης θα μεταβεί σε κατάστημα κράτησης μέχρι να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί.

Προφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στην ανακρίτρια, η 37χρονη μητέρα της 12χρονης στον ΚολωνόΑνακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι η μητέρα της 12χρονης δεν έπεισε ότι είναι αμέτοχη σε όσα βίωνε το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη για το αδίκημα της συνέργειας σε μαστροπεία σε βάρος της ανήλικης κόρης της, αρνήθηκε τα πάντα.

Κλαίγοντας και πολλές φορές μην μπορώντας να μιλήσει έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που της τέθηκαν με βασικότερο όλων την εξήγηση της για τέσσερα εμβάσματα που έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμό της. Τα εμβάσματα αφορούν πόσα των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατηγορούμενη φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας , ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα.

Ερωτήσεις δέχθηκε, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και για τα μηνύματα που φαίνεται να είχε ανταλλάξει με τον Ηλία Μίχο και την πρώην σύζυγό του. Η θέση της μητέρας, είναι ότι σε συνεννόηση με την αστυνομία, αφού κατήγγειλε τον Μίχο, επιχειρούσε να κρατήσει επαφή με τον 53χρονο για να μην καταλάβει κάτι.

Βλέποντας την μητέρα τους να αποχωρεί με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών από την Ευελπίδων, τα δύο ενήλικα παιδιά της οικογένειας, η κόρη και ο γιος της 37χρονης ξέσπασαν σε κλάματα, φωνάζοντας τη μητέρα τους.

Νωρίτερα, πριν από την έναρξη της απολογίας της μητέρας, κατέθεσαν ως μάρτυρες η θεία του κοριτσιού (αδελφή του πατέρα) και η μεγάλη κόρη της οικογένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι η 37χρονη κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Οι καταθέσεις ελήφθησαν υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Η μεγαλύτερη αδελφή του κοριτσιού είναι 19 ετών, ενώ η θεία του έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη της τραγωδίας και των βασανιστηρίων που ζούσε το κορίτσι.

Κολωνός - Βιασμός 12χρονης: Τα στοιχεία σε βάρος της μητέρας

Σύμφωνα με τη δικογραφία, υπάρχουν στοιχεία βαραίνουν τη μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό, στοιχεία που σχετίζονται με μικρά χρηματικά ποσά που φαίνεται να έχει δεχθεί σε λογαριασμό της, για τα οποία όμως ο εκ των συνηγόρων της Απόστολος Λύτρας επισημαίνει ότι δεν εμβάστηκαν από τον συγκατηγορούμενό της για μαστροπεία, αλλά από άλλα πρόσωπα.

Φαίνεται, επίσης, πως ένα από τα στοιχεία που τη φέρνουν αντιμέτωπη με τη δικαστική λειτουργό είναι η ενεργοποίηση του ψεύτικου προφίλ του κοριτσιού σε ιστότοπο ραντεβού από το wi-fi του σπιτιού. Το στοιχείο αυτό, κατά τη δικογραφία, καθιστά την 37χρονη μητέρα ύποπτη ως συνδιαχειρίστρια του επίμαχου λογαριασμού που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος.

Η ίδια, από την πλευρά της, αρνείται καθε κατηγορία που της αποδίδεται.

Μάλιστα, επικαλείται τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Ηλία Μίχο όταν ενημερώθηκε από τη θεία του παιδιού για το τι συμβαίνει.

Ο Ηλίας Μίχος φαίνεται να κατηγόρησε, επίσης, τη μητέρα ότι γνώριζε τι συνέβαινε.

Η υπεράσπιση της μητέρας του παιδιού επιμένει πως δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος της και πως όσα την κατέστησαν κατηγορούμενη δεν είναι σημαντικά, και πάντως υπάρχουν εξηγήσεις που θα παραθέσουν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού.

Ειδικά για τα ποσά που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό της μητέρας, ο κ. Λύτρας έχει δηλώσει πως «η 12χρονη έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς έγινε η διαδικασία, ότι πήρε το ΙΒΑΝ της μητέρας και είχε στην κατοχή της την κάρτα, το οποίο το έδωσε στον Μίχο. Αυτό έχει πει η μικρή».

Κολωνός - Σοκαριστική κατάθεση της 12χρονης: Tην εξέδιδε σε οίκο ανοχής ο Ηλίας Μίχος

Σοκαριστική είναι μία από τις καταθέσεις που έχει δώσει η 12χρονη στις αρχές για τα όσα αποτρόπαια βίωσε σε τόσο νεαρή ηλικία.

Το 12χρονο κορίτσι, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της κατάθεσής της που έγινε γνωστό, περιγράφει πώς ο Ηλίας Μίχος, κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος του παιδιού, την εξέδιδε σε οίκο ανοχής που βρισκόταν πολύ κοντά στο χώρο, όπου είχε το μίνι μάρκετ.

Το κοριτσάκι περιγράφει πώς γινόταν η επίσκεψη στο χώρο του οίκου ανοχής, όπου, όπως αναφέρει, ο Ηλίας Μίχος ερχόταν σε σεξουαλική επαφή μαζί του και στη συνέχεια, άλλοι άνδρες που είχαν ενημερωθεί από τον ίδιο.

Η 12χρονη αναφέρει πως δεν ξέρει, αν κάποιος έπαιρνε χρήματα, πάντως δεν έδιναν τίποτα στην ίδια, ενώ φρίκη προκαλεί η όλη οργάνωση των αποτρόπαιων πράξεων σε βάρος του παιδιού από τον Ηλία Μίχο.

Η κατάθεση έχει δοθεί, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της, με τη βοήθεια ψυχολόγου προκειμένου το κοριτσάκι να μπορέσει να περιγράψει τα όσα φρικτά υπέστη.

Η κατάθεση της 12χρονης δεν είναι η μόνη που υπάρχει στη δικογραφία, καθώς έχουν δοθεί πολλές για να μπορέσουν οι αρχές να αντλήσουν, όσο μπορούν περισσότερα στοιχεία για όσους πλην του Μίχου, κακοποίησαν το ανήλικο κορίτσι.

Ακολουθούν ενδεικτικοί διάλογοι

«Θυμάσαι τι χρώμα είχε σαν κτίριο;

Γκρι ήτανε.

Και άμα ήταν διώροφη εσείς που μπαίνετε;

Στον δεύτερο.

Πως μπαίνατε εκεί; Κανονικά;

Χτύπαγε ο Ηλίας ένα κουδούνι. Από κάτω. Ναι ανεβήκαμε και μας άνοιξαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος…

Μικρός, μεγάλος, πόσο ήταν περίπου;

Εκεί 40 μου φαίνεται, 30.

Τον είχες δει όλες τις φορές που είχες πάει αυτόν τον άνθρωπο;Αυτός σου άνοιγε πάντα; Σας μιλούσε; Σας χαιρετούσε;

Εμένα όχι γιατί πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Ηλία και όταν τελείωνα εγώ περίμενα στο δωμάτιο και μια φορά όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ ο Ηλίας κι αυτός, τον άκουσα να λέει “τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή θα μπλέξουμε”».

Εκεί -όπως είπε το παιδί- ερχόταν σε επαφή με τον Μίχο.

Όταν λοιπόν τελείωνε η επαφή με τον Ηλία, τι συνέβαινε;

Περίμενα εγώ στο δωμάτιο και ερχόταν ένας άλλος.

Τον οποίο τον είχες δει εσύ ή τον έβλεπες έτσι όπως έμπαινε μέσα;

Όχι, τον έβλεπα έτσι όπως έμπαινε μέσα.

Και ερχόσουν σε επαφή με αυτόν; Μετά με άλλον και με άλλον, δηλαδή υπήρχαν άνθρωποι που την φορά που πήγαινες εκεί είχες επαφές με πολλούς άντρες;

Ναι. Όχι με πολλούς. Εκεί μέχρι πέντε.

Μέχρι πέντε τη φορά που πήγαινες, αυτοί οι άντρες πληρώνανε;

Δεν ξέρω.

Δεν πλήρωνε κάποιος κάτι σε σένα;

Σε μένα δεν έδιναν τίποτα.

Το διάστημα αυτό που ήταν με τους άλλους -όπως λέει το κορίτσι- εκείνος περίμενε στο αμάξι.

Είχες ήδη βρεθεί με κάποιους μέσα στο αυτοκίνητο και μετά πήγατε στον οίκο ανοχής;

Ναι.

Πως σου το έλεγε;

Θα πάμε στο μπουρδέλο.

Το έλεγε εκείνος έτσι; Την πρώτη φορά που σου το είχε πει σου είχε εξηγήσει τι είναι αυτό;

Ναι.

Τι σου είχε πει, τι σου είχε εξηγήσει;

Ότι θα πηγαίνεις εκεί και θα κάνεις κάτι με άντρες. Αυτά.

Εκεί χρειάστηκε να χρησιμοποιήσεις το μπάνιο, έμπαινες και πλενόσουνα;

Είχα εγώ μαζί μου μωρομάντιλα.

Στη συνέχεια ρώτησε η ψυχολόγος το κορίτσι τι ώρες περίπου συνέβαινε αυτό. Το παιδί απάντησε «όταν πήγαινα να δουλέψω στον Ηλία». 

Δηλαδή μπορεί σε μισή ώρα να βρισκόσουν με πέντε ανθρώπους;

Ναι.

Η ψυχολόγος τη ρώτα αν αυτοί οι άντρες που ερχόντουσαν στον οίκο ανοχής είχαν οποιαδήποτε σχέση με άντρες που θυμάται να είχε μιλήσει σε εφαρμογές, με το κοριτσάκι να απαντά αρνητικά.

Στη συνέχεια λέει για την κάρτα της μητέρας της, όπου έβαζαν λεφτά κάποιοι που πλήρωναν για τις φωτογραφίες.

Όπως εξηγεί το κορίτσι, ήταν και άντρες που δεν τους είχε δει ποτέ και πλήρωναν για φωτογραφίες της.

Τη ρωτάει η ψυχολόγος αν είχε καταλάβει κάποιος για την σχέση της με τον Ηλία και το κορίτσι απαντά ότι από την πλευρά τη δική της όχι. «Για τον Ηλία κάνας φίλος του… τον είχε ρωτήσει ένας αστυνομικός “τι κάνεις με αυτή την μικρή;”, φίλος του αστυνομικός».

Το παιδί λέει ότι η μητέρα του δεν είχε καταλάβει κάτι, όπως κατάλαβε η θεία της, γιατί ήξερε ότι ασχολείται πολλές ώρες με το κινητό και όταν ερχόντουσαν τα μικρά έμπαινε σε άλλη σελίδα «για να βλέπουν ότι παίζω παιχνίδια και αυτά».

Τη ρωτάει ψυχολόγος αν στον οίκο ανοχής που πήγαινε φορούσε κάτι ιδιαίτερο και το κορίτσι απαντά όχι, τα παιδικά του ρούχα. Στις φωτογραφίες είπε ότι ήταν πάντα χωρίς εσώρουχα.

Τη ρωτάει ψυχολόγος αν της είχε ζητήσει ποτέ να φορέσει κάτι πιο έξαλλο ας πούμε ή κάτι πιο μεγαλίστικο. Και απαντά το κορίτσι: «ναι, μου είχε πάρει από την λαϊκή ένα στρινγκ και με έβγαζε φωτογραφίες με αυτό επειδή έλεγε ότι έχω μεγάλο… ποπό».

Το στρινγκ αυτό -όπως είπε το κορίτσι- το είχε στο μαγαζί του, μόνο εκεί το χρησιμοποιούσε.

Τη ρωτάει ψυχολόγος αν υπάρχει αυτό το στρινγκ και απαντά ότι το πέταξε  στα σκουπίδια πριν φύγει.

Κολωνός: Προθεσμία για την Τετάρτη οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Υπενθυμίζεται ότι την πόρτα των δικαστηρίων πέρασαν νωρίτερα οι τρεις εκ των συλληφθέντων για την ίδια υπόθεση.

Και οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία ώστε να απολογηθούν την Τετάρτη.

Οι τρεις άντρες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της γενετήσιας πράξης επί πληρωμή σε ανήλικη παθούσα.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, έναν 36άχρονο και έναν άντρα 34 ετών.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, αρνούνται την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που τους αποδίδεται. Συγκεκριμένα, ο 33χρονος φέρεται να παραδέχεται ότι είχε κλείσει τρία ραντεβού μέσω διαδικτύου με την 12χρονη, αλλά υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε μεταξύ τους σεξουαλική επαφή. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει πως από τα τρία ραντεβού πραγματοποιήθηκαν μόνο τα δύο και έδωσε 50 με 70 ευρώ στη 12χρονη. Ακόμη, υποστήριξε ότι δεν ήξερε την ηλικία της ανήλικης και νόμιζε ότι ήταν 17 ετών. Στις πρώτες του καταθέσεις είπε ακόμη ότι συνήθιζε να επισκέπτεται ιστοσελίδες γνωριμιών και επικαλείται προβλήματα υγείας.

Ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου Μεταξά σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη μία φορά, χωρίς να προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή, ενώ και ο 34χρονος συλληφθείς επικαλέστηκε προβλήματα υγείας.