Ελλαδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Η μητέρα δεν είχε καταλάβει κάτι» - Η απάντηση του δικηγόρου της για τα εμβάσματα

Επιμένει στα περί «λεβέντη γιου» ο πατέρας του Μίχου

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ο δικηγόρος της μητέρας για τα εμβάσματα στον τραπεζικό της λογαριασμό - Οι νέες δηλώσεις του πατέρα Μίχου και η προθεσμία στον 33χρονο

Ο Απόστολος Λύτρας έχει αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό. Σε δηλώσεις του σήμερα (15/10) υποστήριξε ότι εκτός από τη σύλληψη του 33χρονου, μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις βιαστών του ανήλικου κοριτσιού, ενώ επισημαίνει ότι η μητέρα δεν γνώριζε τίποτα για τον εφιάλτη που ζούσε επί περίπου πέντε μήνες η κόρη της

Σε δηλώσεις του στον Ant1, ο Απόστολος Λύτρα αναφέρθηκε στα εμβάσματα που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό της 37χρονης από τον 53χρονο βιαστή και προαγωγό της 12χρονης, Ηλία Μίχο. «Η μητέρα δεν ήξερε για τα εμβάσματα, γίνονταν σε λογαριασμό που δεν χρησιμοποιούσε. Το κορίτσι είχε δώσει το iban του λογαριασμού και την κάρτα αναλήψεων στον 53χρονο. Φαίνονται τα ονόματα που έχουν κάνει τις καταθέσεις στον λογαριασμό της μητέρας. Είναι σε σχέση και σε συνδυασμό με τον 53χρονο οι καταθέσεις αυτές. Υπάρχει ένα όνομα καταθέτη που φαίνεται, σε άλλες περιπτώσεις φαίνονται μόνο οι λογαριασμοί και μένει να ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία το κάθε όνομα πίσω από κάθε λογαριασμό».

Επιπλέον, ο συνήγορος της 37χρονης ανέφερε πως: «η μητέρα λέει πως δεν έχει σχέση με τους βιασμούς του παιδιού, αλλά δεν το λέει μόνο η μητέρα. Το λέει και η 12χρονη, το λέει και η θεία του κοριτσιού από όπου ξεκίνησε η αποκάλυψη όλων. Η μητέρα δεν είχε καταλάβει κάτι ούτε η 19χρονη αδελφή της 12χρονης. Εάν δεν υπήρχε το ένταλμα σύλληψης της μητέρας, δεν θα μπορούσε να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου και του απορρήτου επικοινωνιών της μητέρας. Ίσως έγινε για αυτό η σύλληψη της μητέρας, αυτό περνάει από το μυαλό μου. Ορθώς βγήκε το ένταλμα σύλληψης της μητέρας, καθώς υπάρχουν κάποια στοιχεία, όπως οι καταθέσεις, τα εμβάσματα και οι επικοινωνίες με τον 53χρονο, ορθώς βγήκε».

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Νέες δηλώσεις από τον πατέρα του Ηλία Μίχου

Ο πατέρας του 53χρονου Ηλία Μίχου συνεχίζει στον ίδιο τόνο τις δηλώσεις του, επιμένοντας στα περί «λεβέντη». «Είναι λεβέντης βρε, μη με στεναχωρείς τώρα, θέλετε να βρίσω; Έχει κάνει τόσα καλά στον κόσμο που δεν λέγεται ρε» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας μιλώντας στο Mega. 

«Όλοι οι... αυτοί που κάποτε θα βγούνε και θα δούμε ποιο είναι το παιδί το δικό μου. Ρε, άμα βγείτε εδώ σε ένα χωριό να ρωτήσετε... Τραβάτε κάντε ένα γκάλοπ έξω, τι έρχεστε εδώ; Κάντε ένα γκάλοπ να δείτε και να πείτε για το όνομα αυτό να δεις...», είπε σε νέες του δηλώσεις ο πατέρας του 53χρονου. 

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 33χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε ο 33χρονος που συνελήφθη του βράδυ της Παρασκευής και κατηγορείτε για τον βιασμό της 12χρονης. Το πρωί του Σαββάτου (15/10) ο άνδρας μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 33χρονος κατηγορείται ότι προέβη σε γενετήσια πράξη με την ανήλικη έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον 2 φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 33χρονου

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, βραδινές ώρες της 14-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 33χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

» Ο 33χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον (2) φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..