Ελλαδα

ΕΟΦ: Προσοχή! Αποσύρονται πιεσόμετρο και οξύμετρο

Ποια αλυσίδα καταστημάτων τα διακινεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διάθεση στην αγορά πιεσόμετρου και οξύμετρου
Ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διάθεση στην αγορά πιεσόμετρου και οξύμετρου © EUROKINISSI

ΕΟΦ για ακατάλληλο πιεσόμετρο και οξύμετρο - Η ανακοίνωση για την απόσυρση από την αγορά

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) γνωστοποιεί την απόφασή του να απαγορεύσει τη διακίνηση και τη διάθεση συγκεκριμένων ιατροτεχνολογικών προϊόντων από μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων πώλησης παιχνιδιών και διαφόρων αντικειμένων.

Τα προϊόντα αυτά είναι ένα πιεσόμετρο και ένα παλμικό οξύμετρο που κατασκευάζονται στο εξωτερικό για λογαριασμό της JUMBO AE.

Όπως διαπιστώθηκε, «η διάθεσή τους στην ελληνική αγορά γίνεται κατά παράβαση των άρθρων 19 και 20 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/745, διότι δεν τεκμηριώνεται η νόμιμη κυκλοφορία τους ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα».

Το οξύμετρο και το πιεσόμετρο που απαγορεύτηκαν από τον ΕΟΦ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, απαγορεύτηκαν τα ακόλουθα δύο προϊόντα:

  1. «Ηλεκτρονικό πιεσόμετρο μπράτσου DURA AID/KWL-B01» που, σύμφωνα με την επισήμανση, κατασκευάζεται από την εταιρεία Dongguan Kangweile Electronic Technology
  2. «παλμικό οξύμετρο δακτύλου» που, σύμφωνα με την επισήμανση, κατασκευάζεται στην Κίνα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το οξύμετρο και το πιεσόμετρο στα καταστήματα JUMBO

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ, την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων

1) "ηλεκτρονικό πιεσόμετρο μπράτσου DURA AID/KWL-B01" που σύμφωνα με την επισήμανση κατασκευάζεται από την εταιρεία Dongguan Kangweile Electronic Technology για λογαριασμό της JUMBO AE και

2) "παλμικό οξύμετρο δακτύλου" που σύμφωνα με την επισήμανση κατασκευάζεται στην Κίνα για λογαριασμό της JUMBO AE, καθώς διαπιστώθηκε η διάθεσή τους στην ελληνική αγορά κατά παράβαση των άρθρων 19 και 20 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/745, διότι δεν τεκμηριώνεται η νόμιμη κυκλοφορία τους ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

» Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

» Η εταιρεία JUMBO AE οφείλει να παύσει άμεσα τη διάθεση των εν λόγω προϊόντων στην ελληνική αγορά και να ενημερώσει άμεσα τυχόν μεταπωλητές των προϊόντων στην ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά σχετικά με την παρούσα απόφαση.

» Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την ανάκληση των δύο προϊόντων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.