Ελλαδα

Μητέρα, πατέρας και τα δύο τους παιδιά είναι ταυτόχρονα φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τι σπουδάζουν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το μήνυμα της οικογένειας Ρακιντζή - Μιχελιδάκη και η τιμητική διάκριση - Γονείς και παιδιά για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης 

Φοιτητές στο ίδιο Πανεπιστήμιο στην Κρήτη είναι οι γονείς και τα παιδιά μιας τετραμελούς οικογένειας. Το Ίδρυμα θέλησε να τιμήσει την οικογένεια Ρακιντζή - Μιχελιδάκη, που με τη στάση των μελών της δείχνει ότι η δίψα για μάθηση δεν έχει ηλικία. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, που έφερε στο φως την όμορφη ιστορία της οικογένειας, ο πατέρας Σταύρος Ρακιντζής είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, η μητέρα Αιμιλία Μιχελιδάκη, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Κοινωνιολογία, ο γιος Κωστής, είναι στο 3ο έτος σπουδών στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και η κόρη, Ειρήνη, πρωτοετής στο Τμήμα Φιλολογίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρακιντζής είναι δημοσιογράφος. Το πρώτο του πτυχίο είναι Ευρωπαϊκός Πολιτισμός στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ακολούθησε, στα 40 του, μεταπτυχιακό στο Πολιτικής Επιστήμης και δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε το διδακτορικό του που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο. Η κ. Μιχελιδάκη είναι στο γραφείο Τύπου του δημάρχου Ρεθύμνου, το πρώτο πτυχίο της είναι Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο και τώρα εκπονεί μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.

Η οικογένεια Ρακιντζή - Μιχελιδάκη στην τιμητική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης © cretalive.gr

Η οικογένεια τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατά την τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στις 5 Οκτωβρίου. Όπως εξήγησε ο κ. Ρακιντζής η συνύπαρξη των μελών της οικογένειας στο ίδιο ΑΕΙ δεν ήταν τυχαία, αφού και τα παιδιά, είχαν θέσει ως πρώτη επιλογή το Πανεπιστήμιο, «γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας». 

«Η τιμητική διάκριση ήταν μία αναγνώριση των προσπαθειών μας. Είναι δύσκολο σε μία προχωρημένη ηλικία να κάνεις επιστημονική έρευνα, είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και θυσίες, συνδυάζεται με οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις». είπε ο πατέρας Σταύρος Ρακιντζής. 

Με πληροφορίες από cretalive.gr