Ελλαδα

Δις ισόβια στον δολοφόνο του 59χρονου ταξιτζή στο Καπελέτο Ηλείας

Το έγκλημα με το καρεκλοπόδαρο και η εξιχνίασή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πύργος - Δολοφονία ταξιτζή: Το χρονικό της υπόθεσης, το όπλο του δράστη και η καταδίκη του 48χρονου

Σε δις ισόβια καταδικάστηκε ο 48χρονος δράστης της δολοφονίας του 59χρονου ταξιτζή στο Καπελέτο Ηλείας. Ο δολοφόνος είχε τραυματίσει μέχρι θανάτου τον άνδρα χρησιμοποιώντας πόδι καρέκλας τον Ιούλιο του 2021 και στη συνέχεια είχε τραπεί σε φυγή. 

Στον 48χρονο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, οπλοφορία, οπλοκατοχή και πλημμεληματική κλοπή του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβια κάθειρξη και 11 μήνες φυλάκιση, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης και οδήγησαν αρχικά στη σύλληψή του τον Αύγουστο του 2021 ήταν τόσο ισχυρά, που παρά τη δήλωση του κατηγορούμενου περί αθωότητάς του κατά τις συνεδριάσεις του ΜΟΔ, δικαστές και ένορκοι χρειάστηκαν μόνο δύο δικάσιμους για να αποφασίσουν ομόφωνα την ενοχή του, επιβάλλοντάς του τη μέγιστη ποινή.

Το χρονικό της δολοφονίας του 59χρονου ταξιτζή στο Καπελέτο Ηλείας

Ο 59χρονος ταξιτζής εντοπίστηκε νεκρός στις 27 Ιουλίου 2021 μέσα στο σπίτι του, φέροντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο ο 59χρονος κατέληξε και ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη.  Όπως αποδείχθηκε, ο δράστης της επίθεσης μετέβη στην οικία του παθόντα, τον οποίο χτύπησε στο κεφάλι, με ξύλινο πόδι καρέκλας, και αφού ερεύνησε όλους τους χώρους της οικίας, αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα και τράπηκε σε φυγή.

Σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε κοντινή απόσταση από την οικία του θύματος, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα ξύλινο πόδι καρέκλας, που χρησιμοποίησε ο δράστης για τη διάπραξη των εγκλημάτων του, στο οποίο υπήρχαν εμφανή ίχνη αίματος, ενώ από την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού προέκυψε ότι, ο δράστης χρησιμοποίησε ως μέσο διευκόλυνσης για την προσέγγιση στον τόπο του εγκλήματος και ακολούθως για τη διαφυγή του, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.