Ελλαδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Οι έρευνες της ΕΛΑΣ, οι 1.000 σελίδες δικογραφίας, το chat με «κωδικοποιημένες» επαφές

«Τη βίαζαν με 50 ή 70 ευρώ σε αυτοκίνητα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Τα δεδομένα του υπολογιστή του 53χρονου - Οι αποκαλύψεις για τη δράση - «Τη βίαζαν για 50 ως 70 ευρώ»

Σε χίλιες σελίδες εκτείνεται η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων σχετικά με την δράση του 53χρονου φερόμενου βιαστή της 12χρονης στον Κολωνό, την οποία εξέδιδε και σε άλλους άνδρες.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η δικογραφία περιέχει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις καθώς και φωτογραφίες. Οι Αρχές πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα για περίπου ένα μήνα, συγκεντρώνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δράση του 53χρονου.

Στη δικογραφία αποτυπώνεται πλήρως η δράση του 53χρονου ενώ καταγράφονται και ονόματα και τηλέφωνα ατόμων τα οποία φέρονται να επικοινωνούσαν με προφίλ που ναι μεν φαίνονταν να ανήκαν στην 12χρονη, στην πραγματικότητα όμως τα διαχειριζόταν ο 53χρονος.

Πλέον, η έρευνα έχει στραφεί στην ταυτοποίηση των 213 ατόμων που φέρονται να είχαν έρθει σε επαφή με τον 53χρονο καθώς και να είχεν εκφράσει ενδιαφέρον για το ανήλικο κορίτσι.

Αστυνομικές πηγές, μάλιστα, κάνουν λόγο για ακόμα περισσότερες συλλήψεις που θα πραγματοποιηθούν σύντομα. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα είναι στο στόχαστρο των αρχών καθώς φέρονται να είχαν προσεγγίσει την ανήλικη, με αποτέλεσμα αν προκύψουν απτά στοιχεία σε βάρος τους.

Να σημειωθεί πως η 12χρονη θα κληθεί να αναγνωρίσει στο πρόσωπο τους κάποιον από αυτούς που την κακοποίησαν σεξουαλικά. Η εισαγγελία άσκησε χθες ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Τα δεδομένα του υπολογιστή του 53χρονου

Μείζονος σημασίας ρόλο θα παίξει σύμφωνα με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών το υλικό που υπάρχει στις ψηφιακές συσκευές του 53χρονου. Τα λογισμικά που διαθέτει η Διεύθυνση μπορούν να επαναφέρουν τα ηλεκτρονικά ίχνη, τους κλειδωμένους λογαριασμούς αλλά και συνομιλίες από τις συσκευές.

Ακόμα, οι αρχές φαίνεται πως εξετάζουν αν ο 53χρονος δρούσε μόνος του, ή κρύβεται κάποιο κύκλωμα πίσω από εκείνον, σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Οι αποκαλύψεις για τη δράση του 53χρονου - «Τη βίαζαν για 50 ως 70 ευρώ»

Η αστυνομία δεν έχει εκτιμήσει ακόμα πόσοι ήταν αυτοί που βίασαν την ανήλικη, έναντι 50 έως 70 ευρώ, μέσα σε αυτοκίνητα και σε δωμάτια ξενοδοχείων. Τα χρήματα φαίνεται πως προπληρώνονταν στον 53χονο.

Ακόμη, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο 53χρονος είχε φτιάξει προφίλ με υλικό της ανήλικης -το οποίο διαχειριζόταν ο ίδιος- σε ένα τσατ γνωριμιών, το blind chat, στο οποίο έστελναν μηνύματα οι «ενδιαφερόμενοι». Ενδιαφερόμενοι που επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένα ονόματα και από «πακιστανικά» νούμερα για να μην εντοπίζονται.