«Καλάθι της νοικοκυράς»: H ειδική σήμανση στα προϊόντα - Ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αφορά
Όσα δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΑΝ Νίκος Παπαθανάσης
Το «καλάθι της νοικοκυράς» και τα προϊόντα με την ειδική σήμανση - Οι αλυσίδες καταστημάτων με τη μείωση τιμών σε βασικά αγαθά.
Για το «καλάθι της νοικοκυράς» έδωσε διευκρινίσεις ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 το πρωί της Δευτέρας (10/10) αναφέρθηκε στα 50 προϊόντα που θα φέρουν ειδική σήμανση, προκειμένου να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι εντάσσονται στα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια και τη μείωση τιμών σε βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.
«Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τους καταναλωτές με την εφαρμογή e-καταναλωτής στην οποία μπορεί κάθε μέρα ο καθένας να βλέπει τις τιμές» τόνισε.
Και πρόσθεσε: «Το δεύτερο είναι η προστασία και το πλαφόν στο ποσοστό κέρδους. Έχουμε κάνει χιλιάδες ελέγχους έτσι ώστε να μην υπάρχει αισχροκέρδεια»
«Καλάθι της νοικοκυράς»: Πώς θα αναγνωρίζουμε τα προϊόντα
Οσον αφορά στο «καλάθι της νοικοκυράς», που θα αφορά συγκεκριμένα προϊόντα με νομοθετική ρύθμιση, ο Νίκος Παπαθανάσης εξήγησε: «Το μέτρο θα αφορά καταστήματα που είναι αλυσίδες και έχουν τζίρο άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι πάνω από 15 αλυσίδες που έχουν χιλιάδες καταστήματα».
Σχετικά με το αν τα προϊόντα αυτά θα είναι ευδιάκριτα, προκειμένου να μπαίνουν στο «καλάθι της νοικοκυράς», ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι θα υπάρχει ειδική σήμανση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας και αδερφής για τη δολοφονία του 17χρονου στις Σέρρες
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.