Ελλαδα

Ακρωτηρίασαν νεαρή αλεπού στην Καστοριά

Νέα υπόθεση κακοποίησης ζώου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλεπού
© Φωτογραφία Αρχείου – Unsplash/ Erik Mclean

Άγνωστοι βασάνισαν και ακρωτηρίασαν αλεπού στην Καστοριά – Το άτυχο ζώο πέθανε από αιμορραγία.

Μια νέα υπόθεση κακοποίησης ζώου ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για μια αλεπού νεαρής ηλικίας που έχει ακρωτηριασμένα τα τέσσερα άκρα της.

Ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Νίκος Παναγιωτόπουλος έφτασε στο σημείο όπου βρισκόταν το τραυματισμένο ζώο, έξω από τους Μανιάκους Καστοριάς, μετά από τηλεφωνική καταγγελία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι το ζώο δε φέρει κάποιο τραύμα από πυροβόλο όπλο στο σώμα του πάρα μόνο ένα επιπόλαιο χτύπημα στο κεφάλι.

Όπως διευκρίνισε είναι πολύ πιθανόν η νεαρή αλεπού να πιάστηκε σε παγίδα, να την χτύπησαν στο κεφάλι και στη συνέχεια οι δράστες να της έκοψαν τα τέσσερα άκρα, αφήνοντάς τη σε ημιθανή κατάσταση σε παρακείμενο ρυάκι, όπου και εντοπίστηκε από ανθρώπους της εταιρείας περίθαλψης Αγρίων Ζώων Καστοριάς.

«Δεν τη χωρά ανθρώπινος νους αυτή την αγριότητα. Το ζώο βασανίστηκε άγρια πριν πεθάνει», ανέφερε στο Grtimes.gr o Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο ίδιος ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από το κακοποιημένο ζώο. Να σημειώσουμε ότι τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ακολουθούν είναι ιδιαιτέρως σκληρά.

Ακρωτηρίασαν αλεπουδάκι στην Καστοριά
Ακρωτηρίασαν αλεπουδάκι στην Καστοριά © Facebook
Ακρωτηρίασαν αλεπουδάκι στην Καστοριά
Ακρωτηρίασαν αλεπουδάκι στην Καστοριά © Grtimes.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Grtimes.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ