Ελλαδα

Kalamata Place: Η Καλαμάτα γίνεται δρόμος σε συνοικία της Μελβούρνης

Η επίσημη πρόταση για την ονοματοδοσία από την αδελφότητα «Παπαφλέσσας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλαμάτα
Καλαμάτα © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τιμή στην ελληνική κοινότητα η ονοματοδοσία δρόμου στην Αυστραλία - Το Kalamata Place και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Άρωμα Καλαμάτας θα λάβει η Μελβούρνη. Ένας μικρός δρόμος στην πόλη της Αυστραλίας θα πάρει το όνομα της μεσσηνιακής πόλης και αναμένεται να αποτελέσει «ελληνικό ορόσημο». 

Το δρομάκι στο βόρειο προάστιο Thornbury θα ονομαστεί Kalamata Place μετά την ομόφωνη έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Darebin και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, θα βρεθεί στην Αυστραλία ως επίτιμος καλεσμένος. Η επίσημη πρόταση για την ονοματοδοσία είχε υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Darebin πέρυσι από την αδελφότητα «Παπαφλέσσας», που διατηρεί το κτίριό του στο δίπλα δρομάκι. Στόχος ήταν η αναγνώριση της συμβολής της ελληνικής κοινότητας στην περιοχή.

O δρόμος που θα λάβει το όνομα Kalamata Place στην Αυστραλία
O δρόμος που θα λάβει το όνομα Kalamata Place στην Αυστραλία

«Είχαμε δουλέψει πάνω σε αυτή την πρόταση για αρκετό καιρό. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους Συμβούλους του Darebin για την υποστήριξη αυτής της πρότασης, ιδιαίτερα ευχαριστούμε τη δημοτική σύμβουλο, Έμιλι Δημητριάδη και τη δήμαρχο, Lina Messina, χωρίς την οποία αυτή η πρόταση δεν θα είχε εξεταστεί» είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος της Αδελφότητας «Παπαφλέσσας», Στιβ Γκότσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέος Κόσμος».

Την ειδική τελετή της ονοματοδοσίας θα ντύσει ελληνική μουσική, ενώ οι καλεσμένοι θα απολαύσουν την παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας. «Η στιγμή που όλοι περιμέναμε!», γράφει η Αδελφότητα απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε όλες και όλους να παραβρεθούν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου μεταξύ 1 και 3.30μ.μ. στη διεύθυνση 2 Gooch Street του προαστίου Thornbury.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Νέος Κόσμος»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ