Ελλαδα

Στον ανακριτή ο διευθυντής του ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω για το επεισόδιο με μαθητή

Οι μαρτυρίες μαθητών για τη συμπλοκή

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επεισόδιο μεταξύ καθηγητή και μαθητή σε ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω: Η αποβολή του 16χρονου και ο τραυματισμός του

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω οδηγείται σήμερα στον ανακριτή για το επεισόδιο με μαθητή, που καταγράφηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης (4/10). 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο διευθυντής ήθελε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Δευτέρα το πρωί είχε γίνει σύσκεψη στο ΕΠΑΛ στο οποίο φοιτά ο 16χρονος και εκεί αποφάσισαν ότι ίσως πρέπει να γίνει απομάκρυνσή του από το σχολείο. Την Τρίτη το πρωί εμφανίστηκε στο σχολείο με συμμαθητές του προσπαθώντας να κάνουν κατάληψη. Ο διευθυντής πήγε να κλειδώσει την πόρτα για να μην γίνει κατάληψη και ακολούθησαν άσχημες εικόνες. Ο 16χρονος φέρεται να χτύπησε το χέρι του σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έφτασε η Αστυνομία και συνελήφθησαν ο διευθυντής και ο μαθητής για σωματικές βλάβες. Τον Δεκέμβρη του 2021 μάλιστα στο ίδιο ΕΠΑΛ είχε γίνει ξανά μία συμπλοκή μεταξύ μαθητών και καθηγητών.

Σύμφωνα με περιγραφές μαθητών του σχολείου στην κάμερα του MEGA, ο 16χρονος πήρε κάποια στιγμή το κινητό του διευθυντή, με σκοπό να τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από την είσοδο και τότε ο παιδαγωγός αντέδρασε και σύμφωνα με τις μαρτυρίες έκανε κεφαλοκλείδωμα στον μαθητή, για να πάρει πίσω το κινητό του.

«Όλο αυτό ξεκίνησε επειδή ο διευθυντής ήθελε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη, μετά ο μαθητής πήρε έναν κάδο, ο διευθυντής τον απομάκρυνε και άρχισαν να κυνηγιούνται» ανέφεραν οι μαθητές.