Ελλαδα

Σεπτέμβριος, ο τρίτος ψυχρότερος στην Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια - Οι θερμοκρασίες ανά περιοχή

Οι περιοχές που είχαν το περισσότερο κρύο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νωρίς βγήκαν τα μπουφάν τον Σεπτέμβριο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το κρύο έκανε αισθητή την παρουσία του
Νωρίς βγήκαν τα μπουφάν τον Σεπτέμβριο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το κρύο έκανε αισθητή την παρουσία του © Pixabay

Ο τρίτος ψυχρότερος Σεπτέμβριος τα τελευταία 12 χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα - Πού έδειξε μείον 1

Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο τρίτος πιο ψυχρός από το 2010 στη Βόρεια Ελλάδα, μετά το 2014 και το 2016, όταν είχαν καταγραφεί ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Η μέση μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2022 κυμάνθηκε κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Ωστόσο, το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα καταγράφηκε ένα από τα πιο ψυχρά διαστήματα των τελευταίων 12 ετών για μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις καταγραφές 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι περιοχές στην Ελλάδα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες τον Σεπτέμβριο

Συγκεκριμένα, στη Βόρεια Ελλάδα η απόκλιση της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -0,9 βαθμοί Κελσίου, στη Δυτική Ελλάδα -0,3°C, στη Θεσσαλία +0,3°C, στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόνννησο -0,1°C, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη -0,2°C και 0°C, αντίστοιχα.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία τον φετινό Σεπτέμβριο ήταν οριακά υψηλότερη από τον Σεπτέμβριο του 2021 για τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, παρά το ιδιαίτερα ψυχρό διάστημα στα τέλη του μήνα.

Οι μεγαλύτερες θερμοκρασιακές αποκλίσεις καταγράφηκαν στην Αλεξανδρούπολη, όπου η θερμοκρασία κυμάνθηκε έως και 8,4°C χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα μεταξύ 19 και 27 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ συνολικά τις 24 από τις 30 ημέρες του μήνα καταγράφηκαν αρνητικές αποκλίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες άναψαν τα τζάκια στην Ήπειρο, καθώς η θερμοκρασία έπεσε αισθητά.

Ο καιρός τον Σεπτέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Διαγράμματα με τις διακυμάνσεις στη θερμοκρασία

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν παρόμοιες αρνητικές αποκλίσεις (-1,1°C), με 17 ημέρες του μήνα να καταγράφονται αρνητικές αποκλίσεις στην Αθήνα και 18 ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

 

septemvrios-thermokrasia
septembrios-krio
septemvrios-krio

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ