Ελλαδα

Δίκη Μένιου Φουρθιώτη: Απολογείται σήμερα ο τηλεπαρουσιαστής

Τι αναμένεται να υποστηρίξει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης
Ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Μένιος Φουρθιώτης: Σήμερα η απολογία - Οι τρεις συγκατηγορούμενοι - Ο ρόλος Βρυώνη - Η διαφωνία των συνηγόρων

Ο Μένιος Φουρθιώτης απολογείται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου σε σχέση με τις επιθέσεις που είχε δεχθεί στο σπίτι του στον Διόνυσο το 2021.

Ο ίδιος κατηγορείται με τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία, καθώς και πέντε πλημμελήματα (ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος).

Ο Μένιος Φουρθιώτης δηλώνει «αθώος» ενώ σημείωνει πως «θα αναπτυχθεί το όλο αυτό σενάριο που έχει κατασκευαστεί από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα». Να σημειωθεί πως μετά τον Φουρθιώτη αναμένεται να απολογηθούν και οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί του.

Εικάζεται πως ο παρουσιαστής θα εμπλέξει στους ισχυρισμούς του και τον επιχειρηματία και πρώην συνεργάτη του παρουσιαστή, Φίλιππο Βρυώνη.

Διαφωνία μεταξύ των συνηγόρων

Να θυμίσουμε πως είχε προκληθεί μεταξύ των υπερασπιστών, με τους συνηγόρους των συγκατηγορουμένων του Φουρθιώτη να διαμαρτύρονται για τον υπερασπιστικό ισχυρισμό. Ο παρουσιαστής ισχυρίστηκε πως ένα από τα κινητά τηλέφωνα που έχουν ελεγχθεί από τις αρχές και φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο για να επικοινωνήσει με τους συγκατηγορούμενους του, δεν συνδέεται μαζί του.

«Αυτή η κάρτα sim είχε φιλοξενηθεί σε τηλεφωνική συσκευή, που στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει άλλη κάρτα sim, η οποία ανήκει στην εταιρία αποκαλυπτικά News και χρησιμοποιειται από δύο άτομα. Δεν απεδείχθη ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Φουρθιώτη», υποστήριξε ο εκ των συνηγόρων Θ. Σοφός με τους συνηγόρους των δυο προφυλακισμένων να αντιδρούν. «Αυτός είναι νέος ισχυρισμός. Δεν παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων», είπαν, λέγοντας: «Αν ο Μένιος Φουρθιώτης υπονοεί ότι η χρήση έγινε από άλλο πρόσωπο και ιδίως από τον Βρυώνη, τότε πρόκειται για άλλο κατηγορητήριο».

«Από κανένα έγγραφο δεν προκύπτει ότι η χρήση του τηλεφώνου έγινε από τον κύριο Φουρθιώτη. Επισημαίνω στο δικαστήριο να καλέσει την άλλη εκπρόσωπο της εταιρίας για να μας εξηγήσει. Μέρος των ισχυρισμών μας είναι ότι ο κύριος Βρυώνης είναι πιθανόν να παγίδευσε όλους τους κατηγορούμενους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ