Καλοκαιρινές οι θερμοκρασίες σήμερα - Έφτασε τους 38 βαθμούς
Σε ποιες περιοχές είχε την περισσότερη ζέστη
Καιρός: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σήμερα Σάββατο στη χώρα - Ο υδράργυρος έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Ποδαρικό με καλοκαινή διάθεση έκανε ο Οκτώβριος, καθώς η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του Σαββάτου.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στη Κυπαρισσία και ήταν ίση με 37.9 βαθμούς Κελσίου.
Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.
Καιρός: Οι υψηλότερες θερμοκρασίες το Σάββατο
Ο καιρός την Κυριακή
Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βορειοανατολικά. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ. Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοανατολικά της χώρας με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 23-24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 29-30 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 26-27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 29-30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 24-25 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 33-35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις εώς 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25-26 βαθμούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Οι πιθανότητες να χιονίσει στην Αττική
Οι αρχές συνιστούν στους επιβάτες να ενημερώνονται πριν από την αναχώρησή τους
Την Τετάρτη αναμένεται να επανέρθει η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου
Θα έχουμε «λευκές εκπλήξεις»;
Δείτε τους χάρτες του Meteo
Τι ώρα θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των τριών σταθμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.