Ελλαδα

Κοινωνικό κατάστημα που θα δωρίζει ρούχα σε άστεγους και άπορους δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία η λειτουργία της νέας υπηρεσίας του δήμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δημιουργεί κοινωνικό κατάστημα που θα δωρίζει καινούργια και μεταχειρισμένα ρούχα σε άστεγους και άπορους - Πώς θα λειτουργεί.
Μεγάλο μέρος των ρούχων που θα τοποθετηθούν στο Κοινωνικό Κατάστημα της Θεσσαλονίκης έχει ήδη βρεθεί © Unsplash

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δημιουργεί κοινωνικό κατάστημα που θα δωρίζει καινούργια και μεταχειρισμένα ρούχα σε άστεγους και άπορους - Πώς θα λειτουργεί.

Ένα κατάστημα που δε θα πουλάει, αλλά αντίθετα θα δωρίζει σε άστεγους και άπορους καινούρια και μεταχειρισμένα ρούχα, τα οποία θα βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία, που θα στηθεί σε χώρο εντός του Υπνωτηρίου Αστέγων, εκεί όπου θα έχουν τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είναι γραμμένα στις κοινωνικές δομές να επιλέγουν οι ίδιοι τα ρούχα που τους χρειάζονται και που επιθυμούν να αποκτήσουν, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν το παραμικρό.

Αυτό το διάστημα η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης προθηκών από καταστήματα της πόλης που κλείνουν και δεν τις χρειάζονται πλέον, ώστε στη συνέχεια να τοποθετηθούν στο χώρο του Υπνωτηρίου (επί της οδού Γεωργίου Ανδρέου 13) για να προστεθούν και τα ρούχα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, κάθε δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στο κατάστημα και να επιλέγει από μόνος του έναν συγκεκριμένο αριθμό τεμαχίων και ειδών ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες.

Μεγάλο μέρος των ρούχων που θα τοποθετηθούν στο Κοινωνικό Κατάστημα έχει ήδη βρεθεί χάρη στη χορηγία της εταιρείας Dirty Laundry, που χάρισε στις υπηρεσίες του δήμου 1.100 τεμάχια καινούργιων ρούχων, φούτερ και παντελόνια. Από τα 1.100 μοιράστηκαν ήδη ορισμένα τεμάχια σε άτομα που έχουν ανάγκη και τα υπόλοιπα θα μπουν στις προθήκες.

Πέρα από καινούργια, σε αυτό το κατάστημα θα προστίθενται μεταχειρισμένα αλλά σε καλή κατάσταση ρούχα που προσφέρουν οι δημότες, αλλά και όσα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και έχουν πεταχτεί στους κάδους ανακύκλωσης των ρούχων και των υφασμάτων που βρίσκονται διάσπαρτοι στα διοικητικά όρια του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες ερχόμαστε και προσθέτουμε μία νέα υπηρεσία, η οποία θα προμηθεύει με είδη ένδυσης όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Ιδίως για τους άστεγους, αρκετοί από τους οποίους επιλέγουν να μείνουν στο δρόμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η παροχή των καινούργιων και καθαρών ρούχων θα αποτελέσει μία ασπίδα προστασίας από το κρύο και τα καιρικά φαινόμενα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης.

Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης, η Dirty Laundry που ανέλαβε τη χορηγία των πρώτων ειδών και τη στήριξη οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη με φροντισμένα και καθαρά ρούχα, δεσμεύτηκε πως θα εμπλουτίζει τη συλλογή με είδη ένδυσης ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ