Ελλαδα

54χρονη έβαζε 6χρονη να επαιτεί στη Θεσσαλονίκη με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας της

Άφηναν το παιδί βρόμικο για να προκαλέσει οίκτο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδαράκια παιδιού γυμνά στην άσφαλτο
Οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά © Pixabay / FeeLoona

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η υπόθεση εκμετάλλευσης 6χρονης - Η επαιτεία με την έγκριση της μητέρας της - Σε κοινωνική δομή η ανήλικη 

Μία 54χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία φέρεται να άφηνε βρώμικο και παραμελημένο ένα 6χρονο κοριτσάκι, προκειμένου να επαιτεί σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας της. 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης την έπιασαν μετά από έρευνα που ακολούθησε τις καταγγελίες πολιτών στην τηλεφωνική γραμμή «1109», αναφορικά με εργασιακή εκμετάλλευση. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, από κοινού σε βάρος ανηλίκου.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, η 54χρονη έχοντας την έγγραφη συναίνεση της 20χρονης αλλοδαπής μητέρας της ανήλικης, η οποία και αναζητείται, από 08-09-2022 έως και χθες πήγαινε με την ανήλικη καθημερινά στο κέντρο της πόλης, όπου κάθονταν έξω από εμπορικά καταστήματα και επαιτούσαν για περισσότερες από 12 ώρες καθημερινά. Το κορίτσι ήταν επίτηδες παραμελημένο και βρώμικο προκειμένου να εγείρει τα φιλανθρωπικά αισθήματα των διερχομένων και να παίρνει χρήματα.

Οι κατηγορούμενες εδώ και πάνω από ένα χρόνο μετέφεραν την ανήλικη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στη χώρα μας από έναν έως τρεις μήνες, με μοναδικό στόχο την κατ’ επάγγελμα εργασιακή εκμετάλλευσή της, μέσω της επαιτείας. Το κορίτσι δεν είχε μόνιμο μέρος διαμονής, ούτε καθημερινή φροντίδα σε φαγητό και εκπαίδευση. Η ανήλικη μεταφέρθηκε σε κοινωνική δομή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ