Ελλαδα

Το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο 14χρονης: «Ανθρωποκτονία με αυτουργούς δύο γιατρούς»

Η νεαρή μαθήτρια πέθανε περιμένοντας βοήθεια στο κοντέινερ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε δύσκολη θέση φέρνει τους γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας η ΕΔΕ που διενεργήθηκε για τον χαμό 14χρονης μαθήτριας τον Δεκέμβριο – Πέθανε περιμένοντας βοήθεια.
Για ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύο γιατρούς κάνει λόγο το πόρισμα ΕΔΕ για τον θάνατο 14χρονης στη Λαμία © Eurokinissi / Αντώνης Νικολόπουλος

Σε δύσκολη θέση φέρνει τους γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας η ΕΔΕ που διενεργήθηκε για τον χαμό 14χρονης μαθήτριας τον Δεκέμβριο – Πέθανε περιμένοντας βοήθεια.

Για ανθρωποκτονία, με φυσικούς αυτουργούς έναν καρδιολόγο και έναν παθολόγο του νοσοκομείου Λαμίας, κάνει λόγο το σοκαριστικό πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), την οποία είχε διατάξει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για τον άδικο θάνατο της 14χρονης Κέλλυς.

Η νεαρή κοπέλα που είχε διακομιστεί με λοίμωξη COVID – 19 στο νοσοκομείο Λαμίας τον περασμένο Δεκέμβριο φέρεται να παρέμεινε χωρίς ιατρική φροντίδα για πολλές ώρες σε κοντέινερ, κοντά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου Λαμίας.

Για τον θάνατό της διατάχθηκε ΕΔΕ από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, την οποία διενήργησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Ιωάννα Γριβέα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας της 14χρονης, κάνει λόγο για ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύο γιατρούς, ενώ θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους.

«Όσον αφορά τον θάνατο του μόλις 14 χρονών κοριτσιού από  την Λαμία με αιτία θανάτου covid – 19,  πρέπει να μάθει όλο το πανελλήνιο ότι μετά και την έκδοση της ΕΔΕ η αιτία θανάτου άλλαξε και έγινε ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δυο ιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας, οι οποίοι θα γίνουν γνωστοί σύντομα», ανέφερε. 

Στη συνέχεια προσθέτει πως μετά την κατάθεση της μήνυσης από την οικογένεια της 14χρονης, θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους ιατρούς.

Και συνεχίζει: «Το δικηγορικό μας γραφείο μας από κοινού με την εξαίρετη συνάδελφο Λαμίας κ. Σοφία Σταυράκη με τα στοιχεία που είχαμε στην κατοχή μας φωνάζαμε από την αρχή ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία και αν οι γιατροί ασκούσαν τα καθήκοντα τους όπως έπρεπε το παιδί θα ήταν ανάμεσα μας. Το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθούν ευθύνες έτσι ώστε κανένα παιδί να μην φεύγει έτσι άδικα».

Πληροφορίες της ATHENS VOICE αναφέρουν ότι αναμένεται η παρέμβαση του αρμοδίου εισαγγελέα για την υπόθεση, ενώ για τα πειθαρχικά ο φάκελος της υπόθεσης έχει ήδη διαβιβαστεί στον Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ