Ελλαδα

Αυτός είναι ο 24χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 14χρονη στη Χαλκιδική

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του από την ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Χαλκιδική: Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία του 24χρονου που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης.

Τα στοιχεία του 24χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης κοπέλας στη Χαλκιδική έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, μετά από εισαγγελική διάταξη.

Πρόκειται για τον Μάριο Δρέπα, του Στέλιου και της Μαγδαλήνης, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 27 Αυγούστου του 1998.

Όπως επισημαίνει η αστυνομία, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έχει διάρκεια έξι μηνών και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και «προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23710-21610 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής ή 23740-22204 του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Χαλκιδική: Το χρονικό της υπόθεσης βιασμού 14χρονης από 24χρονο

Αφέθηκε  ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά τη χθεσινή απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου, ο 24χρονος που καταγγέλθηκε από 14χρονη ότι τη βίασε σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα εις βάρος του αποδιδόμενα αδικήματα του βιασμού και της τέλεσης γενετήσιων πράξεων με ανήλικη. Η μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του αφορούσε δύο περιστατικά, το πρώτο τον περασμένο Αύγουστο και το δεύτερο πριν από δύο εβδομάδες.

Οι περιοριστικοί όροι που αποφασίστηκε να του επιβληθούν είναι οι εξής: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής και απαγόρευση προσέγγισης και επικοινωνίας της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema, το περιστατικό σημειώθηκε στις 21:00 της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου. Η 14χρονη βρέθηκε στην παραλία της Νέας Σκιώνης με τον 24χρονο, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής.

Ήταν σκοτάδι όταν ο δράστης επιτέθηκε στην ανήλικη και κρατώντας τη χειροπόδαρα τη βίασε. Η 14χρονη κοπέλα, στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία με την παρουσία ψυχολόγου, περιέγραψε το σκηνικό του τρόμου, ενώ εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.