Ελλαδα

Επιβάτης γρονθοκόπησε οδηγό σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ - Στο νοσοκομείο το θύμα

Επεισοδιακό δρομολόγιο της νυχτερινής γραμμής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Βία άσκησε επιβάτης σε οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη: Επενέβη η Αστυνομία - μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το θύμα της επίθεσης.

Επεισόδιο σημειώθηκε μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη μια τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν επιβάτης γρονθοκόπησε τον οδηγό.

Το λεωφορείο βρισκόταν εκείνη την ώρα στο ύψος της Καμάρας, εκτελώντας το δρομολόγιο της νυχτερινής γραμμής αεροδρομίου.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον οδηγό στο εφημερεύον νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ το δρομολόγιο δεν ολοκληρώθηκε.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης, επικοινώνησε με τον οδηγό για να του εκφράσει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός βρίσκεται στο πλευρό του και καταδικάζοντας απερίφραστα τα περιστατικά βίας.

Ο κ. Ταγγίρης, με αφορμή το περιστατικό δηλώνει ότι ο ΟΑΣΘ δεν πρόκειται ποτέ να ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές εναντίον του προσωπικού του. Ταυτόχρονα, καλεί το επιβατικό κοινό να βοηθά στον εντοπισμό των δραστών και υπογραμμίζει ότι ο Οργανισμός θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων με την παροχή νομικής βοήθειας και οποιασδήποτε άλλης συνδρομής απαιτηθεί.

Όσον αφορά τη λειτουργία του ΟΑΣΘ, σημειώνεται ότι επαναλειτουργούν μετά από χρόνια οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης, με στόχο την απρόσκοπτη κίνηση των λεωφορείων, την αύξηση της ταχύτητά τους και την αξιόπιστη εκτέλεση των δρομολογίων.

Η επαναλειτουργία των καμερών γίνεται από τον ΟΑΣΘ σε συνεννόηση και συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, καθώς οι δύο φορείς συμμαχούν για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Κάμερες διαθέτουν όλες οι λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη (άξονας Μοναστηρίου – Εγνατία, άξονας Εθνικής Αντιστάσεως – Βασιλίσσης Όλγας - Βασιλέως Γεωργίου, Αγγελάκη, Τσιμισκή, άξονας Αλεξάνδρου Παπαναστασίου – Λεωφόρος Στρατού, Μητροπόλεως, Γεωργίου Παπανδρέου). Εκτός ενεργοποίησης παραμένουν οι κάμερες στην οδό Εγνατία, όπου εκτελούνται εργασίες κατασκευής του μετρό.

Οι κάμερες θα καταγράφουν πλέον τις παραβάσεις ψηφιακά, μέσω συστήματος ραντάρ, το οποίο θα εντοπίζει τα οχήματα που θα εισέρχονται παράνομα στις λεωφορειολωρίδες.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων, με χρηματοδότηση από τον ΟΑΣΘ, ολοκληρώθηκε η συντήρηση του συστήματος (κάμερες, ιστοί κ.ά.), εγκαταστάθηκε λογισμικό σε υπολογιστή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και εκπαιδεύτηκε προσωπικό στη λειτουργία του προγράμματος επεξεργασίας κλήσεων στα γραφεία της Τροχαίας.