Ελλαδα

Η κακοκαιρία Bogdan έπληξε τη Λέσβο: Προβλήματα σε δρόμους και εγκλωβισμένοι κάτοικοι

Ισχυρή καταιγίδα στο Μανταμάδο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προβλήματα σε δρόμους στη Λέσβο από την κακοκαιρία Bogdan
Προβλήματα σε δρόμους στη Λέσβο από την κακοκαιρία Bogdan © stonisi.gr

Κακοκαιρία Bogdan στη Λέσβο: Τα προβλήματα στους δρόμους, οι πλημμυρισμένες εκτάσεις και ο εγκλωβισμός κατοίκων σε σπίτια.

Η κακοκαιρία Bogdan προκάλεσε προβλήματα στη Λέσβο. Περιοχές του νησιού επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Σε Μανταμάδο και Πεδή χωράφια πλημμύρισαν, ενώ κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους. 

Η κακοκαιρία έπληξε το πρωί της Τετάρτης (28/9) τους οικισμούς Πεδή και Ασπροπόταμο όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και καϊκια βούλιαξαν στο λιμανάκι. Όπως ανέφεραν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Αξής και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μπάμπης Τζελαϊδής, πολλά σκάφη βούλιαξαν και οι ιδιοκτήτες τους παλεύουν να σώσουν ότι μπορούν από τον εξοπλισμό. 

Σε δηλώσεις του stonisi.gr, ο πρόεδρος του Μανταμάδου, Χαράλαμπος Τζελαΐδής, ανέφερε ότι ενημερώθηκε νωρίς το πρωί για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ όπως σημείωσε παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και κάτοικοι των οικισμών αυτών, αφού πλημμύρισαν τα οικόπεδα και οι αυλές τους. «Οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν, ωστόσο δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους επειδή υπάρχει τεράστια ποσότητα νερού στις αυλές, στα αγροτεμάχια και στους δρόμους των οικισμών αυτών. Ενημερώθηκε η πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και βρίσκονται αυτή τη στιγμή μηχανήματα στην περιοχή».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Αξής, σημείωσε ότι ενημερώθηκε νωρίς το πρωί για την κατάσταση και άμεσα έσπευσε εκεί με μηχανήματα του Δήμου. «Η καταιγίδα είχε τοπικό χαρακτήρα. Τεράστιοι όγκοι νερού έπεσαν σε λίγη ώρα στους οικισμούς αυτούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Παλεύουμε να ανοίξουμε τους δρόμους και να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι στα σπίτια τους. Δεν έχουμε εικόνα αυτή την ώρα αν υπάρχουν ζημιές και εντός των οικιών αυτό θα το μάθουμε αργότερα. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Καΐκια αναποδογυρισμένα και βυθισμένα στο λιμανάκι του Ασπροπόταμου μετά την κακοκαιρία Bogdan
Καΐκια αναποδογυρισμένα και βυθισμένα στο λιμανάκι του Ασπροπόταμου μετά την κακοκαιρία Bogdan © stonisi.gr
Πλημμυρισμένα χωράφια στον Μανταμάδο Λέσβου
Πλημμυρισμένα χωράφια στον Μανταμάδο Λέσβου © stonisi.gr
Μπουλντόζα απομακρύνει φερτά υλικά από δρόμους της Λέσβου μετά την κακοκαιρία Bogdan
Μπουλντόζα απομακρύνει φερτά υλικά από δρόμους της Λέσβου μετά την κακοκαιρία Bogdan © stonisi.gr
Προβλήματα σε δρόμους στη Λέσβο από την κακοκαιρία Bogdan
Προβλήματα σε δρόμους στη Λέσβο από την κακοκαιρία Bogdan © stonisi.gr

Κακοκαιρία Bogdan στη Λέσβο: Τα προβλήματα στην Πεδή και ο μεγάλος όγκος νερού στην Καλλονή

Πριν το μεσημέρι αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα ξημερώματα στο κεντρικό οδικό δίκτυο από Μανταμάδο μέχρι την Πεδή Λέσβου, λόγω της έντονης βροχής που σημειώθηκε στην περιοχή μετά τις 3:00 το πρωί της Τετάρτης. Αγροκτήματα δεξιά και αριστερά του δρόμου στο ύψος της Πεδής πλημμύρισαν και φερτά υλικά πέτρες λάσπη και ξύλα που βρέθηκαν στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, άμεσα κινητοποιήθηκε ο δήμος Δυτικής Λέσβου όπου μέχρι τις 8:30 το πρωί καθάρισε το οδόστρωμα, όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Αξής. Οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή και χαμηλές ταχύτητες στο σημείο αυτό, ενώ και οι αγρότες που κινούνται στην περιοχή από Νάπη προς Μανταμάδο θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, καθώς πλημμύρισαν αγροτικοί δρόμοι.

Μεγάλος ήταν ο όγκος του νερού και στην πόλη της Καλλονής σήμερα το πρωί όπου σημειώθηκαν μικροπροβλήματα από φερτά υλικά στα φρεάτια τα οποία έχουν καθαριστεί.

Έντονη βροχόπτωση στην περιοχή του Μανταμάδου https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/periballon/entoni-brohoptosi-stin-periohi-toy-mantamadoy

Posted by Lesvosnews.net on Tuesday, September 27, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ