Ελλαδα

Ανακαλείται η ρωσική βότκα Parliament από το Γενικό Χημείο της ΑΑΔΕ

Τι διαπιστώθηκε σε έλεγχο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποτήρι με βότκα λεμόνι και διακόσμηση με λεμόνια
Βότκα © Unsplash / Sam Hojati

Η ρωσική βότκα Parliament ανακαλείται από την ΑΑΔΕ - Η απόφαση του Γενικού Χημείου και τα ευρήματα κατόπιν ελέγχου

Στην ανάκληση της ρωσικής βότκας «Parliament» προχωρά το Γενικό Χημείο της ΑΑΔΕ, μετά από τη διενέργεια προγραμματισμένου ελέγχου. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται τη βότκα με την εμπορική ονομασία «PARLIAMENT», αλκοολικού τίτλου 40% vol., συνοδευόμενου από την ένδειξη «Purified with Milk», σε προσυσκευασία 0.7L. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάζεται στη Ρωσία και διατέθηκε στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «Food and Drinks Import - Σ. Λαζόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.». Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ενώ στην ξενόγλωσση επισήμανση του εν λόγω ποτού αναφέρεται η παρουσία αλλεργιογόνου συστατικού (γάλα), η ελληνική επισήμανση δεν φέρει σχετική ένδειξη.

Η ΑΑΔΕ ζήτησε, μέσω της αρμόδιας διεύθυνσής της, από την επιχείρηση που διακινεί το προϊόν στην Ελλάδα, την άμεση απόσυρση του συνόλου της διακινηθείσας ποσότητας από την εγχώρια αγορά, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και θα επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις. Η ΑΑΔΕ καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (επισυνάπτεται φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

Η ρώσικη βότκα Parliament
Η ρώσικη βότκα Parliament
Η ρώσικη βότκα Parliament
Η ρώσικη βότκα Parliament

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ