Ελλαδα

Επίθεση με μολότοφ στην πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα

Εξερράγη στον μαντρότοιχο του κτιρίου η βόμβα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής με βόμβα μολότοφ κατά της πρεσβείας του Ιράν στο Ψυχικό - Δεν υπήρξαν αναφορές για υλικές ζημιές ή τραυματίες.
Επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής η Ιρανική πρεσβεία στην Αθήνα © Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος

Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής με βόμβα μολότοφ κατά της πρεσβείας του Ιράν στο Ψυχικό - Δεν υπήρξαν αναφορές για υλικές ζημιές ή τραυματίες.

Επίθεση με βόμβα μολότοφ κατά της πρεσβείας του Ιράν, η οποία βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο Ψυχικό, πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου στις 1 τα ξημερώματα δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εκτόξευσαν μια βόμβα μολότοφ.

Η μολότοφ εξερράγη στον μαντρότοιχο της πρεσβείας, χωρίς όμως να προκαλέσει κάποια υλική ζημία.

Το Σάββατο στην Αθήνα, περίπου 200 άτομα διαδήλωσαν στο Σύνταγμα στη μνήμη της Μαχσά Αμινί, της οποίας ο θάνατος στο έχει προκαλέσει κύμα οργής στο Ιράν αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα της τραγικά χαμένης 22χρονης αλλά και το σύνθημα «ελευθερία», τίμησαν τη μνήμη της και διαμαρτυρήθηκαν για τα δικαιώματα των γυναικών.

Μάλιστα, ορισμένες γυναίκες έκοψαν τα μαλλιά τους ως ένδειξη συμπαράστασης, έκαψαν χιτζάμπ, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένας άνδρας φέρεται να αυτοτραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι διαμαρτυρόμενος για το ιρανικό καθεστώς.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι η πτώση του τυραννικού καθεστώς είναι μονόδρομος για να μην υπάρξει νέα Μαχσά Αμινί και ζήτησαν να μην υποστηριχθεί από κανένα κράτος.

Στο ίδιο το Ιράν, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διαδηλώσεις μετά τον θάνατο της 22χρονης κοπέλας. Οι αρχές πρέπει «να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα όσους αντιτίθενται στην ασφάλεια και την ηρεμία της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί, σύμφωνα με  κρατικά μέσα ενημέρωσης, τη στιγμή που εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν τεθεί υπό κράτηση και οι συνθήκες καταστολής είναι ακραίες, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδονται σε κοινωνικά δίκτυα και διεθνή Μέσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ