Ελλαδα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αττική για τον 7ο Ημιμαραθώνιο

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αττική: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου λόγω του 7ου Ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου, «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού».
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή για Ημιμαραθώνιο στο κέντρο της Αθήνας © Klodian Lato/Eurokinissi

Αττική: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου λόγω του 7ου Ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου, «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (25/9) στην Αττική λόγω της διεξαγωγής του 7ου Ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού».

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 07.30΄ έως τις 12.00΄ στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους περιοχής Δήμων Αθηναίων, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου και Ελευσίνας, ως εξής:

Στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ) και στο έρεισμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση Λ. Αθηνών & Μυστρά έως τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Σε τμήμα πλάτους 1,5μ στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα από τη διασταύρωση Διυλιστηρίων (15,600 χ/θ) έως την Ιερά Οδό Ελευσίνας (20,000 χ/θ), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Πειραιώς, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ηρακλειδών και Θερμοπυλών και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ιερά Οδός, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Κηφισού και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Η Τροχαία Αττικής απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω οδούς και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

7ος Ημιμαραθώνιος – Πληροφορίες για τον αγώνα

Το όριο συμμετοχών για τον ημιμαραθώνιο καθορίζεται στις 1.150 συμμετοχές.
Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν.

Η διαδρομή του 7ου Ημιμαραθώνιου

Από τον Κεραμεικό ακολουθώντας την Ιερά Οδό, αφού διέλθει από το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, το Δαφνί, η Ιερά οδός συνενώνεται περίπου στο 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής με την Νέα Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και αφού εισέλθει στην Ελευσίνα, τερματίζει στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο.

Η απόσταση έχει πιστοποιηθεί από την AIMS και θα υπάρχει επίσημη και πιστοποιημένη χρονομέτρηση του αγώνα.

Μέγιστη διάρκεια του αγώνα καθορίζονται οι τρεις ώρες μετά την εκκίνηση (στις 08.30). Μετά το πέρας αυτού του χρονικού ορίου θα πρέπει οι συμμετέχοντες που δεν έχουν τερματίσει να επιβιβαστούν στο Λεωφορείο Συλλογής ή σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν τον αγώνα με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Ενδεικτικός χρόνος διέλευσης των Δρομέων στο ύψος των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου στο 13,5 χιλιόμετρο, για τερματισμό εντός του χρονικού ορίου, είναι οι δύο ώρες. O τερματισμός του αγώνα θα γίνει επί της Οδού Νικολαΐδου και πλησίον της πλατείας Ηρώων Ελευσίνας δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ