Ελλαδα

Ηλικιωμένος πήγε να κόψει ξύλα σε δάσος στις Σέρρες και χάθηκε - Έρευνες για τον εντοπισμό του

Ανησυχία για τον 86χρονο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οχήματα και διασώστες στην έρευνα για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου στις Σέρρες
Έρευνες για την εύρεση ηλικιωμένου στις Σέρρες © thesstoday.gr

Σέρρες: Εξαφάνιση ηλικιωμένου στο δάσος - Η εύρεση των προσωπικών του αντικειμένων και τα πρώτα συμπτώματα άνοιας

Επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός 86χρονου άνδρα έχει στηθεί στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο χωριό Καστανοχώρι. Ο ηλικιωμένος εξαφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν είχε πάει με το τρακτέρ του να κόψει ξύλα.

Σύμφωνα με το ThessToday, οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο «Ace», δύο drone και πεζοπόρο τμήμα του ΟΦΚΑΘ (Εθελοντές Διασώστες). Ο ηλικιωμένος είχε εμφανίσει τον τελευταίο καιρό σημάδια άνοιας, με τους οικείους του να φοβούνται τα χειρότερα. 

Οι αρχές έχουν ήδη εντοπίσει το τρακτέρ του ηλικιωμένου, το αλυσοπρίονο και κάποια προσωπικά αντικείμενα στο χωράφι του. «Στο σημείο υπάρχει δάσος με λεύκες αλλά και ρέμα το οποίο θα ερευνήσουμε. Ο αγνοούμενος είναι ήδη δύο βράδια εκτός του σπιτιού του και οι καιρικές συνθήκες με το κρύο δεν βοηθούν τόσο την κατάσταση», τόνισε στο ThessToday.gr o επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, ενώ εκτίμησε ότι ενδεχομένως να προσπάθησε να επιστρέψει, να αποπροσανατολίστηκε και να χάθηκε. Όπως ανέφερε ο κ. Ράμος, ήδη ο εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε μια μυρωδιά στο σημείο όπου χάθηκε ο 86χρονος και οι έρευνες συνεχίζονται, έχοντας ένα στοιχείο.

«Μας ειδοποίησαν χθες το βράδυ και από σήμερα συμμετέχουμε ενεργά στις έρευνες για τον εντοπισμό του 86χρονου. Έχουν περάσει σχεδόν δύο κρίσιμες ημέρες, ψάξαμε γύρω από το τρακτέρ αλλά δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο. Ωστόσο, ο εκπαιδευμένος μας σκύλος που επιχειρεί στο σημείο, μας έδωσε μια ένδειξη με μυρωδιά που εντόπισε και οι έρευνες θα συνεχιστούν λίγο και πιο βαθιά, μέσα στο δάσος», εξήγησε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ