Ελλαδα

Με μια αλυσοδεμένη κουκουβάγια εμφανίστηκε άνδρας στον Λευκό Πύργο - Οι έντονες αντιδράσεις (βίντεο)

Πολλοί από τους χρήστες των σόσιαλ μίντια εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κουκουβάγια τυτώ, δεμένη με αλυσίδα, μπροστά στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη
Κουκουβάγια τυτώ, δεμένη με αλυσίδα, μπροστά στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη © ΕΡΤ/YOUTUBE

Δεμένη με αλυσίδα είχε την κουκουβάγια στη Θεσσαλονίκη ο άνδρας που εμφανίστηκε στον Λευκό Πύργο, προκαλώντας αντιδράσεις. Ποια είναι η τυτώ.

Στη Θεσσαλονίκη ένας άνδρας με μια κουκουβάγια προκάλεσε αντιδράσεις. Περαστικοί στον Λευκό Πύργο αντίκρισαν με έκπληξη τον άνδρα, να έχει δεμένη την κουκουβάγια με αλυσίδα.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media, δεν έμειναν ασχολίαστες από τους χρήστες, οι οποίοι οργισμένοι εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους.

Σε μερικά από τα σχόλια επισημαίνεται ότι δεν μπορεί κάποιος να περιφέρει με αυτόν τον τρόπο ένα νυχτόβιο αρπακτικό.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι απαιτείται ειδική άδεια για να μπορέσει κάποιος να το προμηθευτεί από εκτροφέα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Φιλοζωικές οργανώσεις, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αναζητούν τον άνδρα που βγήκε βόλτα με την κουκουβάγια (είδος τυτώ) στη Θεσσαλονίκη και προχώρησαν σε καταγγελία στο ΑΤ Λευκού Πύργου.

Κουκουβάγια τυτώ - Χαρακτηριστικά

Η τυτώ δεν είναι κουκουβάγια με την αυστηρή έννοια του όρου (οικογένεια Γλαυκίδες). Αποτελεί ένα ιδιαίτερο γλαυκόμορφο πτηνό της οικογένειας Τυτονιδών, η οποία περιλαμβάνει 32 υποείδη και ανήκει στην ομάδα με τη γενική ονομασία πεπλόγλαυκες.

Είναι το πλέον διαδεδομένο γλαυκόμορφο παγκοσμίως, με ευρύτατη εξάπλωση σε όλες τις ηπείρους. Στην Ελλάδα απαντούν τα υποείδη Tyto alba albaTyto alba guttata και Tyto alba erlangeri (Κρήτη).

Στη Θεσσαλία, μάλιστα, είναι πολύ χρήσιμη η τυτώ, καθώς κυνηγά τα τρωκτικά, σώζοντας με φυσικό τρόπο τις καλλιέργειες.

Η Τυτώ κυνηγάει τρωκτικά και σώζει τις καλλιέργειες στη Θεσσαλία | 29/06/2021 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ