Ελλαδα

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη για τη Μάρθα Καραγιάννη: «Με ξεγέλασε που έφυγε μόνη, να με περιμένει»

«Λύγισε» στην κηδεία της ηθοποιού

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Οι δηλώσεις της στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη για τη φιλία τους. 

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της για την απώλεια της Μάρθας Καραγιάννη. Η ηθοποιός βρέθηκε στην κηδεία της συναδέλφου της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών και λύγισε μπροστά στις κάμερες, 

«Και τι δεν έχω να θυμάμαι από τη Μάρθα Καραγιάννη. Όνειρα, κάναμε όνειρα μαζί. Καθόμασταν τρώγαμε και ονειρευόμασταν. Με γέλασε όμως, με γέλασε γιατί έφυγε μόνη», είπε η Ζωζώ Σαπουντζάκη. Όσο για την τελευταία τους συνάντηση δήλωσε: «Δεν μπορούσε να μου μιλήσει κανονικά. Ήταν στο κρεβάτι ξαπλωμένη, χαιρόταν και μου έσφιγγε το χέρι. Η Μάρθα γύρισε πολλές ταινίες, εγώ δούλευα στα κέντρα και ξενυχτούσα, δεν μπορούσα να γυρίσω τόσες (ταινίες) αλλά συναντηθήκαμε με τη Μάρθα, αγαπιόμασταν. Να με περιμένει…». 

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη ρωτήθηκε για την επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη η σορός της να αποτεφρωθεί και αποκάλυψε ότι και εκείνη έχει την ίδια επιθυμία. «Αυτό το έκανα σχέδιο και για μένα. Όταν κάποια στιγμή φύγω, να με πετάξουν στη θάλασσα στην Κινέτα». 

Η Ζωζώ Σαπουτζάκη στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μάρθα Καραγιάννη: Τελευταίο αντίο στην ηθοποιό

Τελευταίο αντίο στη Μάρθα Καραγιάννη είπαν σήμερα Πέμπτη (22/9) φίλοι και συνεργάτες από το Α' Νεκροταφείο. Η ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 83 ετών την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας παρακαταθήκη την πλούσια φιλμογραφία και τις ερμηνείες της. Η σορός της ηθοποιού μετά την εξόδιο ακολουθία θα μεταφερθεί στη Ριτσώνα, όπου θα αποτεφρωθεί μετά από επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη.

Ανάμεσά τους στενοί φίλοι, όπως ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και η Ντόρα Σούμα, συγγενείς, γνωστοί ηθοποιοί και χορευτές, όπως η Άννα Φόνσου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Σπύρος Μπιμπίλιας, ο πρώην ποδοσφαιριστής και επί χρόνια σύντροφος της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου, η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, με τον γιο τους Φοίβο, η Μαίρη Ιωαννίδου, καθώς και απλοί άνθρωποι που ήρθαν να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία έλαμψε στα χρόνια της εμπορικής ακμής του.

Σε μία φορτισμένη από τη θλίψη ατμόσφαιρα, τα χειροκροτήματα και το όνομα «Μάρθα» συνόδευσαν το φέρετρο ως το αυτοκίνητο που θα μετέφερε στο αποτεφρωτήτιο της Ριτσώνας τη σπουδαία ηθοποιό της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, που υπηρέτησε με συνέπεια όχι μόνο κωμικούς αλλά και δραματικούς ρόλους, όπως ήταν και η επιθυμία της.

Κηδεία Μάρθας Καραγιάννη © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Στιγμιότυπα από την κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Στιγμιότυπα από την κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI