Ελλαδα

Μια «βαλίτσα» για τις βαλίτσες των επισκεπτών στα Χανιά

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σταθμού Αποθήκευσης Αποσκευών

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δωρεάν πάρκινγκ αποσκευών στα Χανιά Κρήτης: Η νέα υπηρεσία που τέθηκε σε λειτουργία από τον Δήμο Χανίων για τους επισκέπτες της πόλης - Ο οικίσκος με τη μορφή «βαλίτσας»

Mία πρωτότυπη νέα υπηρεσία τέθηκε σε λειτουργία από τον Δήμο Χανίων για τους επισκέπτες της πόλης, που φέτος είχε την τιμητική της όσον αφορά στον τουρισμό. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα, που εξυπηρετεί όσους επισκέπτες θέλουν να εναποθέτουν προσωρινά τις αποσκευές τους στο κέντρο της πόλης, η οποία παρέχεται δωρεάν. Ένας οικίσκος με την ευδιάκριτη μορφή «βαλίτσας», τον οποίο ο επισκέπτης μπορεί να εντοπίσει στην Πλατεία 1866, όπου με την καθοδήγηση και τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού του Δήμου Χανίων, έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει προσωρινά τις αποσκευές του, αλλά και να αντλήσει πληροφορίες για την πόλη. Μιλώντας στην ATHENS VOICE για την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία της δημιουργίας δωρεάν πάρκινγκ αποσκευών στο Πόλη των Χανίων, ο δήμαρχος της πόλης κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης επισήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς είναι μια πρωτοβουλία σε εθνικό επίπεδο για τους Δήμους, που αφορά έναν από τους πλέον τουριστικούς Δήμους και ήδη από τις πρώτες μέρες της πιλοτικής -λειτουργίας της βαλίτσας, η ανταπόκριση, που έχουμε από τους επισκέπτες είναι ιδιαίτερα θετική. Πρόκειται για έναν νέο τρόπο αποθήκευσης αποσκευών, ο οποίος είναι ιδιαίτερα εύχρηστος και επιτρέπει στους επισκέπτες του Δήμου Χανίων να διαχειριστούν καλύτερα τις διακοπές τους, δωρεάν και με ασφάλεια».

Όσον αφορά στο στόχο της συγκεκριμένης ιδέας ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σημανδηράκης δήλωσε στην ATHENS VOICE: «Στόχος μας είναι να παρέχουμε καινοτόμες επιλογές και ξεχωριστές εμπειρίες εξυπηρέτησης στους επισκέπτες της πόλης, με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος. Σε δεύτερο χρόνο, είμαστε ήδη στη διαδικασία επέκτασης της καινοτόμας υπηρεσίας και σε άλλα σημεία του Δήμου Χανίων, ενώ είμαστε σε επικοινωνία με φορείς του τουρισμού, ώστε να βρούμε τα ιδανικότερα μέρη που θα μπορούν να στεγάσουν το πρωτότυπο εγχείρημά μας».

Αξίζει να σημειωθεί παράλληλα ότι στον οικίσκο παρέχονται πληροφορίες στους επισκέπτες για την πόλη. Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χανίων κ. Νεκτάριος Ψαρουδάκης μιλώντας στην ATHENS VOICE πρόσθεσε: «Ο Σταθμός Αποθήκευσης Αποσκευών λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες 09:00 - 20:00 στο κεντρικότερο σημείο της πόλης (πλατεία 1866). Στελεχώνεται από προσωπικό του Γραφείου Τουρισμού και είναι χωρίς χρέωση (δωρεάν).Εκτός της Αποθήκευσης Αποσκευών, λειτουργεί και ως info point, όπου παρέχονται δια ζώσης υπηρεσίες πληροφόρησης για την πόλη των Χανίων και για όλο τον Νομό».