Ελλαδα

Στη λίστα με τις 10 ωραιότερες πόλεις του κόσμου η Αθήνα - Ποια θέση καταλαμβάνει

Έπαινοι για την ελληνική πρωτεύουσα από το World of Statistics

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Το World of Statistics κατέταξε την Αθήνα ανάμεσα στις 10 ωραιότερες πόλεις της υφηλίου – Ποιοι προορισμοί απαρτίζουν τη λίστα.

Η θέση της Αθήνας ανάμεσα στους δημοφιλέστερους παγκοσμίως προορισμούς έχει πιστοποιηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Μια ακόμη διάκριση έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Η ελληνική πρωτεύουσα τοποθετήθηκε στο βάθρο με τις πιο όμορφες πόλεις του πλανήτη, σε μια λίστα που καταρτίστηκε από το World of Statistics. Σύμφωνα με την ανάρτηση του WoS, η Aθήνα βρίσκεται στην έκτη θέση του top10 προορισμών της υφηλίου.

Όλα αυτά ενώ η χώρα μας δεν έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια και να καταρρίπτει ρεκόρ σε τουριστικούς δείκτες κατά τη μετα-κορωνοϊό εποχή, σημειώνοντας μεγάλη δυναμική στους αναπτυξιακούς τομείς.  

Το World of Statistics έθεσε την ελληνική μητρόπολη στις υψηλές θέσεις της κατάταξης με τις δέκα ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα βρίσκεται στην έκτη θέση, με ποσοστό 77,5%, αμέσως μετά τις ιταλικές Βενετία και Ρώμη, τη Βαρκελώνη, την Πράγα και τη Νέα Υόρκη.

Η δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Βουδαπέστη, τη Βιέννη, τη Μπορντό και το Μιλάνο.

ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ WORLD OF STATISTICS ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΒΕΝΕΤΙΑ (ΕΙΚΟΝΑ), ΡΩΜΗ, ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΠΡΑΓΑ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ © UNSPLASH / FEDERICO BECCARI

Έστω και εάν μια τέτοια διάκριση μπορεί να φαίνεται αμελητέα, αν συγκριθεί με δείκτες οικονομικούς και κοινωνικούς, μπορεί ωστόσο να έχει καθοριστική επίδραση σε σημαντικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, και άρα η οικονομία, η εργασία και η καινοτομία.

EΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΙΓΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ © UNSPLASH / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ

Ας σημειωθεί πως το υπουργείο Τουρισμού έχει ξεκινήσει πρόσφατα μια μεγάλη καμπάνια για την προώθηση της Αθήνας ως ιδανικό προορισμό που μπορούν να επιλέξουν οι Ευρωπαίοι για το Σαββατοκύριακο τους. Με κεντρικό μήνυμα «Greekend: End your week like a Greek» και υπογραφή το motto της επιτυχημένης κεντρικής καμπάνιας «All you want is Greece», η νέα καμπάνια του υπουργείου και του ΕΟΤ προβάλλει την όμορφη πλευρά της ζωής στις ελληνικές πόλεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, το γεγονός ότι η Αθήνα φιγουράρει και επίσημα σε επίσημες κατατάξεις με τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου δεν μπορεί παρά να συμβάλει προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Τα ρεκόρ σε αφίξεις τουριστών αυτό το καλοκαίρι από κάθε γωνιά του πλανήτη επιβεβαιώνουν πως η Αθήνα είναι στα μάτια πολλών η ομορφότερη πόλη.