Ελλαδα

Έρχεται το 6ο Athens Tattoo Expo στο Γκάζι

Στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου, η κουλτούρα της δερματοστιξίας δίνει ραντεβού στην Αθήνα

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

6ο Athens Tattoo Expo: Το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου, 120 από τους καλύτερους tattoo artists της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι.

To φετινό φθινόπωρο, η Αθήνα χτυπάει τατουάζ και οι λάτρεις της tattoo culture δίνουν ραντεβού στο Γκάζι. Για τρεις ημέρες, στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου, το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ φιλοξενεί 120 από τους καλύτερους tattoo artists της χώρας μας, οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο και θα αναδείξουν το υψηλό επίπεδο της τέχνης τους σε ένα event που θα εξερευνήσει όλες τις πτυχές της tattoo art, από το οld school έως το abstract, το ρεαλιστικό, το γιαπωνέζικο, αλλά και κάθε άλλη παραφυάδα της σύγχρονης δερματοστιξίας.

Μέρες γεμάτες τατουάζ στο 6ο Athens Tattoo Expo © Μυρτώ Κυρίτση

Σε ένα φεστιβάλ που αναμένεται να καλύψει κάθε γούστο, το 6ο Athens Tattoo Expo θα παρουσιάσει καλλιτέχνες, σχέδια, χρώματα, live tattooing και tattoo contests, dj sets, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, game rooms, graffiti show, bike και skate show, body painting, ακροβατικά.

120 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα φιλοξενούνται στο φετινό Athens Tattoo Expo © Μυρτώ Κυρίτση

Ο οικείος για τους fan του tattoo ήχος από τα εκατοντάδες μοτεράκια που χτυπούν ευφάνταστα, εμπνευσμένα και μοναδικά σχέδια θα κάνει το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ να βουίσει σαν δημιουργικό μελίσσι και αναμφίβολα θα ξυπνήσει την επιθυμία για περισσότερα τατουάζ στους παλιούς και νέους φίλους της tattoo κουλτούρας.  

6ο Athens Tattoo Expo © Μυρτώ Κυρίτση

6ο Athens Tattoo Expo: Η εμπειρία του barbering έρχεται και φέτος στο Γκάζι

Όπως και στο παρελθόν, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει και αυτή τη χρονιά ένα ειδικό τμήμα για το Barber Expo, με δεκαπέντε από τα πιο γνωστά barbershops της Ελλάδας να ακονίζουν τα ψαλίδια τους και να συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση με περίπτερα, διαγωνισμούς, σεμινάρια και προπάντων live barbering.

Tα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες στρέφονται όλο και περισσότερο στην παραδοσιακή τέχνη του barbering, με αποτέλεσμα κάθε σχεδόν γειτονιά να διαθέτει το δικό της barbershop και όλοι οι πιστοί fans να εξοικειώνονται με όρους όπως Slick Back, Pompadour, και Razo rFaded.  

Barber Expo στο πλαίσιο του 6ου Athens Tattoo Expo © Μυρτώ Κυρίτση

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της διοργάνωσης, «τα μοντέρνα μπαρμπέρικα είναι πλέον οι ναοί περιποίησης των ανδρών. Οι σύγχρονες τάσεις της μόδας συνδυάζονται με το παραδοσιακό και το αποτέλεσμα χαρίζει υψηλές υπηρεσίες, με την αισθητική να καλύπτει κάθε γούστο: Από το traditional και τη vintage Americana, έως το punk και το ροκ εν ρολ, το hiphop και κλασικά κουρέματα που αναβιώνουν τα 20’s και 30’s».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος το Athens Tattoo Expo δείχνει έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία στηρίζοντας από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του τη δράση του οργανισμού Make A Wish. Μέσω της ενέργειας Star Your Body, ο επισκέπτης του φεστιβάλ μπορεί να ενισχύσει τη φιλανθρωπική δράση κάνοντας ένα «Αστέρι της Ευχής» από την προσφερόμενη γκάμα. Με τον τρόπο αυτό, ένα tattoo που συνδυάζει σχέδιο και νόημα βοηθάει στην εκπλήρωση της ευχής ενός παιδιού.

Info
6οATHENS TATTOO EXPO
28, 29 & 30 Οκτωβρίου 2022
Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Γκάζι

Hμέρες & ώρες:

Παρασκευή 14:00 – 23:00
Σάββατο  12:00 - 23:00
Κυριακή   12:00 - 23:00
Τιμή εισιτηρίου:
10€ ημερήσιο, 20€ τριήμερο (συμπεριλαμβάνονται και τα 2 events)
Η σελίδα του 6ου Athens Tattoo Expo στο Facebook και στο Instagram

6ο Athens Tattoo Expo: Το πόστερ της διοργάνωσης