Ελλαδα

Τουρισμός για όλους: Σήμερα η κλήρωση για τα voucher των 150 ευρώ

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρίστες ποζάρουν με φόντο τον Παρθενώνα
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σήμερα γίνεται η κλήρωση για τα voucher των 150 ευρώ του προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα voucher των 150 ευρώ του προγράμματος «Τουρισμός για όλους». Ακόμη, το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να διαθέσει 200.000 voucher διακοπών προκειμένου να τονωθεί η τουριστική αγορά και τον χειμώνα σε δημοφιλή θέρετρα.

Πρόκειται για μία κίνηση στο πλαίσιο των εξαγγελιών που έκανε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας τη σημασία επέκτασης της τουριστικής περιόδου και τον χειμώνα, καθώς «μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική σεζόν του καλοκαιριού θέλουμε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μέσα από τη διεύρυνση του προγράμματος "Τουρισμός για Όλους", ώστε να καλύψει ακόμη 200.000 νέους δικαιούχους».

Αφότου ολοκληρωθεί η κλήρωση, οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εντός 3-4 ημερών είτε με sms είτε με mail, και μόλις πιστωθούν τα χρήματα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για τις φθινοπωρινές ή χειμερινές τους διακοπές.

Με άυλη ψηφιακή κάρτα θα δοθούν τα 150 ευρώ

Με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα χορηγούνται τα χρήματα. Αυτή την κάρτα οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα. Φυσικά, να σημειωθεί πως παραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση των νέων voucher, είναι οι δικαιούχοι τους να μην έχουν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού ή άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους».

Να θυμίσουμε ότι το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ