Ελλαδα

Πέντε ηθοποιοί καλούνται για κατάθεση στη δίκη Φιλιππίδη - Το αίτημα του κατηγορούμενου

Πότε θα εμφανιστούν στο δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσέρχεται φορώντας μάσκα μαζί με τους δικηγόρους του στο δικαστήριο
Πέτρος Φιλιππίδης © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Για κατάθεση Μακρυπούλια, Ματίκα, Κωτσοβούλου, Σχίζα και Χαλκιάς. 

Πέντε ηθοποιοί καλούνται από την εισαγγελική λειτουργό σε κατάθεση στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, όπου εξετάζεται η καταγγελία βιασμού ηθοποιού το 2008 στο καμαρίνι του κατηγορούμενου στο θέατρο «Ήβη»

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να καλέσει το δικαστήριο τις ηθοποιούς Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κωτσοβούλου. Η εισαγγελέας είπε πως οι καταθέσεις τους είναι σημαντικές καθώς στην ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε ότι η Θάλεια Ματίκα είχε δει την πρώτη φερόμενη παθούσα να κλαίει στις τουαλέτες του θεάτρου. Η κλήση της Ζέτας Μακρυπούλια, όπως είπε η εισαγγελέας, αφορά τη διευκρίνιση που πρέπει να κάνει η ηθοποιός ως προς το αν είχε τεθεί θέμα αντικατάστασης στην παράσταση του έργου «Κουζίνες» που ανέβηκε το 2008 στο «Ήβη», καθώς σύμφωνα με την πρώτη καταγγέλλουσα ο βιασμός έγινε κατά τη διάρκεια ραντεβού με τον κατηγορούμενο για αντικατάσταση ρόλου στο επίμαχο θεατρικό.Για την Αλίνα Κωτσοβούλου, το εισαγγελικό αίτημα αφορά τη διαπίστωση από το δικαστήριο αν, όπως ισχυρίζεται το φερόμενο θύμα βιασμού, είχε τηλεφωνήσει στην καταγγέλλουσα να πάει στο «Ήβη» για τον ρόλο στις «Κουζίνες».

Την ίδια ώρα, η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε να κληθούν σε κατάθεση και οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα, που συμμετείχαν στην παράσταση του 2008 στο θέατρο Ήβη, αίτημα που αποδέχθηκε το δικαστήριο. 

Οι ηθοποιοί καλούνται στο δικαστήριο στις 6 Οκτωβρίου. Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 4 Οκτωβρίου. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Θα καταθέσουν Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Ματίκα και Αλίνα Κοτσοβούλου

Δίκη Φιλιππίδη: Τι κατέθεσε συγγενής του ηθοποιού για την πρώτη καταγγέλλουσα

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε με την κατάθεση του γαμπρού της συζύγου του ηθοποιού. Ο μάρτυρας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου και έχει συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, κατέθεσε πως δεν πιστεύει τίποτα σχετικά με τις καταγγελίες για βιασμό και απόπειρα βιασμού και πως δεν έχει αντιληφθεί κάτι μεμπτό στις σχέσεις του ηθοποιού με τις γυναίκες συναδέλφους του.

Συγγενής Φιλιππίδη: Μου λέει «ό,τι ακούς, δεν ξέρω τίποτα, είναι ψέματα»

Εισαγγελέας: Μιλήσατε με τον κατηγορούμενο όταν άρχισαν οι καταγγελίες;

Μάρτυρας: Τον πήρα τηλέφωνο. Μου λέει «ό,τι ακούς, δεν ξέρω τίποτα, είναι ψέματα». Εγώ, να σας πω, δεν πίστεψα τίποτα.

Εισαγγελέας: Οι σχέσεις του με τις ηθοποιούς πώς ήταν;

Μάρτυρας: Πάρα πολύ καλές, εκτός από τις πρόβες. Στο θέμα της συμπεριφοράς, έβαζε τις φωνές. Αυτό συμβαίνει με όλους τους σκηνοθέτες. Δεν έχω αντιληφθεί κάτι μεμπτό σε σχέση με τις γυναίκες.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε σχετικά με την πρώτη μηνύτρια, η οποία τον έχει καταγγείλει για βιασμό στο Θέατρο Ήβη το 2008. Απάντησε ότι την είχε δει στο θέατρο και πως με την άδεια του Πέτρου Φιλιππίδη την είχε αφήσει να δει κάποια πρόβα.

Μάρτυρας: Την είχα δει δύο φορές στο Θέατρο Ήβη. Της είχα ανοίξει εγώ το 2008.

Εισαγγελέας: Σας είχε πει κάποιος ότι θα έπαιρνε κάποιον ρόλο;

Μάρτυρας: Όχι, κατάλαβα ότι παρακολουθούσε πρόβες. Μου είπε «θέλω να δω τον Πέτρο, άνοιξέ μου, με περιμένει». Μου το είπε με νευρικό τρόπο και τις δύο φορές που είχε έρθει στο θέατρο.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι είναι θρασύτατη και αγενής.

Μάρτυρας: Βεβαίως, εγώ αυτό το συμπέρασμα έβγαλα.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έδειξε δυσφορία όταν τον ενημέρωσε ότι η νεαρή γυναίκα που σπούδαζε σε δραματική σχολή ήρθε στο θέατρο.

Μάρτυρας: Εγώ την έβαλα να καθίσει στην 13η σειρά έξω-έξω. Έφυγε λίγο πριν τελειώσει η πρόβα. Έφυγε μόνη της.

Σύνεδρος: Ο κατηγορούμενος σας είπε κάτι;

Μάρτυρας: Έδειξε δυσφορία «τι θέλει τώρα, έχω πρόβα, βάλ' την στις πίσω θέσεις. Τρελό παιδί είναι, πάει στη δραματική σχολή, άσ' το».

Ο μάρτυρας συνέχισε την κατάθεσή του λέγοντας ότι η καταγγέλλουσα μετά από λίγες ημέρες ήρθε ξανά στο Θέατρο Ήβη. «Δεν μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει και μπήκε μέσα» υποστήριξε ο μάρτυρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ