Ελλαδα

Καταδικασμένος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου έδινε εντολές για εκτελέσεις μέσα από τη φυλακή

Οι αποκαλύψεις για το συμβόλαιο θανάτου στην Αγία Βαρβάρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. © EUROKINISSI

Συμβόλαια θανάτου και ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ εγκληματικών οργανώσεων στην Αγία Βαρβάρα με εντολές μέσα από τη φυλακή

Αποκαλύψεις για τη δράση καταδικασμένων εκτελεστών μέσα από τη φυλακή έφερε η σύλληψη ενός άνδρα στο Χαϊδάρι. Ο συλληφθείς κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα και της απόπειρας δολοφονίας στον Άγιο Παύλο το άτομο που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο άνδρα, που συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο στο Χαϊδάρι, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το πρόσωπο που του έδωσε εντολή για τις δύο εκτελέσεις βρίσκεται στις φυλακές, ενώ ηγείται εγκληματικής οργάνωσης για ναρκωτικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηθικός αυτουργός επιθυμεί να γίνει ξεκαθάρισμα για την επικράτηση της δικής του συμμορίας στην Αγία Βαρβάρα.

Εκτελεστής στα χέρια των Αρχών | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 15/09/2022 | OPEN TV

Σύμφωνα με το OPEN, ο άνδρας που συνελήφθη «έσπασε» και περιέγραψε στους αστυνομικούς τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης. Και ο ίδιος είναι παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς είχε απασχολήσει τους αστυνομικούς για υποθέσεις ναρκωτικών, ληστείες, κλοπές και εκβιασμούς. 

Πώς έγινε η σύλληψη του εκτελεστή της Αγίας Βαρβάρας

Ο 37χρονος αλβανικής καταγωγής συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την Τετάρτη (14/9) στο Χαϊδάρι, από κοινού με άλλον 23χρονο αλλοδαπό, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, σε τυχαίο έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε αρχικά μαχαίρι μήκους 18,5 εκατοστών. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκαν κρυμμένα κάτω από τις ταπετσαρίες του πορτ-παγκάζ δύο πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ και σε κρύπτη στο ταμπλό δύο γεμιστήρες και σακούλα με 94 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm. Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι όπου διέμενε ο 37χρονος βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα 8 φυσιγγίων.

Οι δύο συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για ληστείες, κλοπές, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλα αδικήματα. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ